A FELE ELFOGYOTT

-15%
A FELE ELFOGYOTT

Olaj, gáz, forró levegő és a globális energiaválság

No.1. Nemzetközi bestseller sorozat

Szerző: Jeremy Leggett

Fordította: Bakács Tibor

Typotex Kiadó, 2008

 

 

3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Baj van ugyan, de van megoldás - így foglalhatjuk össze röviden e könyv tartalmát. Baj van, sőt a baj itt van, mert kimerülőben vannak az olaj- (és a gáz-)készletek, miközben növekszik az energiaszükséglet, és ez az ellentmondás a globálisan összefonódó világpiac elkerülhetetlen összeomlását vonja maga után.

Mikor 2008 márciusában nyomdába adjuk e könyvet, az olaj hordónkénti ára már meghaladja az eddigi maximumot (ami 1980 áprilisában 103,76 USD volt): mára 105,47 USD - és ki tudja, mennyi lesz, mikor a kedves Olvasó kezébe veszi könyvünket.

 

Persze nem először hallunk ilyesmiről, de ritkán ilyen hitelesen. A geológus szerző, aki professzorként, kutatóként és olajipari tanácsadóként működött, pár éve egy napenergiával foglalkozó céget alapított, mely a nagy-britanniai cégek top 100-as rangsorának középmezőnyéhez tartozik.

Tehát nemcsak írás, tanítás és tanácsadás, hanem valós, körültekintő ismeretek alapján való cselekvés, a megtehető megtétele a dolgunk - ez ennek a könyvnek és a szerzőnek az üzenete.

 

A globális felmelegedéssel kapcsolatos politikáról eddig született legjobb könyv.

Sunday Times

 

Részletes, finoman kiegyensúlyozott, bizakodóan optimista és végső soron lehetséges vízió arról, hogy az energiafelhasználás növekvő hatékonysága és a megújuló energiaforrások elvezethetnek egy ökológiai szempontból életképes, inkább lágy, mint kemény landoláshoz. Lenyűgöző és ugyanakkor fesztelen olvasmány, amit kötelezővé kellene tenni politikusok és tervezők számára.
Sydney Morning Herald

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2008
Terjedelem: 297 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9664-87-6
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu