A HASZONBÉRLETI SZERZŐDÉS – MEZŐGAZDASÁGI HASZONBÉRLET

A HASZONBÉRLETI SZERZŐDÉS – MEZŐGAZDASÁGI HASZONBÉRLET

Az új Ptk. és az új földforgalmi szabályok alapján

A kézirat lezárva: 2014. július 25.

Szerző: Dr. Kiss Tibor

Magánkiadás, 2014

 

7 245 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A szerző célja, hogy átfogó képet adjon a 2014-ben hatályba lépett új rendelkezésekről, a haszonbérleti szerződésről, a mezőgazdasági haszonbérlet szabályairól, elősegítve az eligazodást a jogszabályáradatban, kiindulva a szabályozás mögött meghúzódó elvekből és gyakorlati megfontolásokból, történeti előzményekből, külföldi példákból, bemutatva a hatályos rendelkezések teljességét, azok többrétegűségét, mindvégig szem előtt tartva a megújult szerződési jog és a teljesen átalakított mezőgazdasági haszonbérleti szabályozás strukturális kérdéseit és specialitásait.

 

Kiindulópontként a szerződési jogi szabályozás szolgál, melyek mellett a közjogi jellegű korlátok elemzése sem marad el. A haszonbérleti szerződésre vonatkozó hatályos joganyag, a szerződéses jogviszony valamennyi elemének bemutatása mellett hangsúlyt fektet a szerző többek között az elővásárlási és elő-haszonbérleti jog gyakorlásának lehetőségeire, továbbá a halászati jog, vadászati jog és erdőgazdálkodási haszonbérlet szabályaira. A haszonbérlet jogintézmények komplex bemutatását az egyes eljárásjogi, adó- és illetékszabályok elemzése teszi teljessé, kiegészülve a földhasználati nyilvántartásra vonatkozó előírások vizsgálatával, kitérve a jogszerűtlen földhasználat büntetőjogi következményeire és a zsebszerződések körüli anomáliákra, valamint az állami földekre vonatkozó haszonbérleti pályázatok kérdéseire. A szerző iratminták közlésévek kívánja hozzásegíteni az olvasót a haszonbérlet jogintézmények könnyebb megértéséhez.
A könyv szerzője egyetemi oktató, gyakorló ügyvéd. A könyvet ajánljuk a jogászok és a téma iránt elméleti vagy gyakorlati érdeklődést mutató személyek, mezőgazdasági termelést folytató szakemberek figyelmébe. A monográfia a jogi és mezőgazdasági felsőoktatában is kiválóan alkalmazható.

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Kötés: puhakötés
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 380 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-12-1054-5
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu