A HONVÉDELMI ALKOTMÁNYOSSÁG 30 ÉVE MAGYARORSZÁGON 1988-2017

-15%
A HONVÉDELMI ALKOTMÁNYOSSÁG 30 ÉVE MAGYARORSZÁGON 1988-2017

Szerző: Till Szabolcs

Zrínyi Kiadó, 2017

4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2020.05.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A szerző 1988-ban kötelezte el magát a haza katonai védelme szolgálatára. Az elmúlt 30 év során szerencséje volt közreműködni a honvédelemre vonatkozó alapvető szabályozások kidolgozásában és elemzésében, eljutott – különböző időpillanatokban – a vizsgálat tárgya szempontjából alapvető jelentőségű helyszínekre, döntő módon a NATO Védelmi Akadémián, Rómában teljesített szolgálata során.

A volt Bibó Szakkollégistának így alkalma volt megtapasztalni azt, hogy a különböző szövetséges nemzeteknél hogyan fejezik ki a tiszteletüket, hálájukat a katonai szolgálat teljesítőivel szemben: legyen az a Hősök Napjával összefüggésben az arlingtoni sírkertben, vagy pedig az Olasz Katolikus Tábori Lelkészi Szolgálatnál – Kapisztrán Szent János tevékenységére emlékezve.

Az utóbbi példakép egykori jogtudományi aktivitása is erősítette a szerző azon hitvallását, hogy a biztonságpolitikai környezet változásaira reflektáló jogász-politológusként feladata a szolgálati kötelezettségein túl is hozzájárulni az alkotmányos környezet kialakításához.

Alapelve a katonai tevékenység jogi feltételeit úgy fejleszteni, hogy az az alkotmányos funkció ellátását ne akadályozza. Ez a szemlélet tükröződik jelen kötete oldalain is.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789633275436
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu