A KÍNAI REFORM ÉS NYITÁS - NEGYVEN ÉV TAPASZTALATA

-20%
A KÍNAI REFORM ÉS NYITÁS - NEGYVEN ÉV TAPASZTALATA

Szerző: Caj Fang

Antall József Tudásközpont, 2019

3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2019.11.24   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az ismert népességkutató és közgazdász, Caj Fang, 1956-ban született. 1982-ben mezőgazdasági közgazdaságtanból diplomázott a Renmin Egyetemen. 1985-ben mesterfokozatot szerzett a Kínai Társadalomtudományi Akadémián (CASS), ugyanitt doktorált 1989-ben, majd az Akadémia Vidékfejlesztési Intézetében kutatóhelyettesként dolgozott, és számos vezető pozíciót is betöltött. Az Akadémia Népesség- és Munkagazdaságtan Intézetének igazgatója, valamint 2008 óta az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának tagja, 2014-től az intézmény alelnöke. A kínai gazdaság, mezőgazdaság, gazdasági növekedés elismert kutatója.

Ez a könyv magyarázattal szolgál a kínai gazdaság - "reform és nyitás" politikájának köszönhetően beindult - gyors növekedésére. Konkrét tények és adatok segítségével mutatja be az elmúlt negyven év történetét: Kína sikeres fejlődését, amelynek elsődleges célja az emberek életminőségének és a közösség jólétének előmozdítása. Az újonnan felmerülő problémák elemzése közben a szerző végigveszi a kínai gazdaság fejlődésének különböző szakaszait és kihívásait, valamint rávilágít arra, hogy további reformok segítségével fenntartható az ország növekedésének folytonossága.

A könyv a kínai gazdasági csodát világosan és közérthetően, mégis érdekfeszítően mutatja be, emellett tovább bővíti a gazdaságfejlődésről készült tudományos elemzések szakirodalmát.

A kötet adatai:

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 256 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155559600
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu