A KIS-, ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK ADÓZÁSI ÉS SZÁMVITELI KÉRDÉSEI

A KIS-, ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK ADÓZÁSI ÉS SZÁMVITELI KÉRDÉSEI

Az Adózás Európában - VIII. Nemzetközi Adókonferencia előadásainak anyagaiból készült tanulmányok

Szerzők: Dr. Bod Péter Ákos, Freisleben Enikő, Heinczinger Róbert, Juhász Márta, Dr. Lukács János, Nátrán Roland, Pádár Péter, Szabó Antal

Penta Unió, 2015

 

 

2 600 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az Európai Unió előtt álló legfontosabb gazdasági, társadalmi kérdések megoldásában a kis- és középvállalkozásoknak különösen fontos szerep juthat. A kihívás megoldásához fontos feladat a kkv-k mozgásterének az Európai Unó által is deklarált bővítése. Az ehhez szükséges európai és tagországi szabályozás kialakításához a kkv-k sajátosságainak megismerésén keresztül vezet az út. A VIII. Nemzetközi Adókonferencia hazai és külföldi előadók közreműködésével a kkv szektor átvilágítását tűzte ki célul. A jelen tanulmány a konferencián elhangzott előadásokon elhangozottakra építve a gondolatokat igyekszik közkincsé tenni.

 

A konferencia első előadásai a kkv-k nemzetgazdaságokban elfoglalt helyét, szerepét, jelentőségét mutatják be, és a fejlesztés lehetséges fő irányait jelölik ki. Nemzetközi és hazai kutatások alapján veszik górcső alá a magyar és uniós vállalkozások helyzetét, általános és specifikus sajátosságait. SWOT elemzés segítségével mutatják be a magyar kkv-k erős és gyenge pontjait, lehetőségeit és félelmeit.

A kkv-k ellenőrzésével foglalkozó tanulmány az Európai Uniónak a szektor fejlesztését szolgáló intézkedéscsomagjai bemutatását követően régiónként vizsgálja a magyar ellenőrzési tapasztalatokat. Ezek a tapasztalatok nagy segítséget nyújthatnak a pénzügyi, számviteli szakemberek számára a kritikus területek feltárásában, az adókockázat csökkentésében.

Az ellenőrök tapasztalatai után a kötet egy másik oldalról, az adótanácsadók szempontjából vizsgálja a kis- és középvállalkozásokat, mint potenciális ügyfeleket, jellemzőjük, sajátosságaik alapján. A kérdéskör vizsgálata során a kkv életpálya egyes szakaszainak sajátosságai mellett a tanulmány kitér a tulajdonos vagy/és vezető aspektus vizsgálatára, mint a kkv tanácsadás egyik sajátos területére.

A következő tanulmányban sorra vizsgáljuk az egyes adónemek hatását, a társasági adóalanyok, az eva adóalanyok sajátos viselkedését a kkv szektorban, ráirányítva a figyelmet a szabályozási rendszer által biztosított lehetőségekre is. A kkv könyvelői, könyvvizsgálói szemmel történő átvilágítását tartalmazó tanulmány a kisebb gazdálkodó egységek könyvvizsgálatának speciális szempontjait mutatja be. A kockázatra utaló jelek kiemelésével segíti az adott területen tevékenykedő könyvelők, könyvvizsgálók munkáját.

A kisebb méretű vállalkozások fejlődésének egyik legfontosabb akadálya a tőkehiány. A finanszírozási oldalt, különösen az export-ösztönzés eszközeit felvonultató tanulmány a kkv-k finanszírozási helyzetének, lehetőségeinek bemutatásán túl a legújabb konstrukciókkal is megismerteti az olvasót.

A szabályozási környezeten belül a kisebb vállalkozásokra a legnagyobb terhet az adminisztráció rakja. Az adminisztráció kérdéseivel foglalkozó tanulmány nemcsak a kihívásokat veszi górcső alá, de gyakorlati példákon keresztül igyekszik a lehetséges megoldásokra is javaslatot tenni.

Összegezve: a tanulmány egy nemzetközi konferencia tapasztalatait összegyűjtve, teljes körűen igyekszik a kkv szektor átvilágítására, ezzel nagy segítséget nyújtva a pénzügyi- számviteli szakemberek, jogszabály előkészítők, finanszírozók, vállalkozók mellett mindazoknak, akik a kkv szektorban érintettek.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu