A MOSZKVAI RUDOMINO-KÖNYVTÁR HUNGARIKA EX LIBRISEI HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KONTEXTUSBAN

-15%
A MOSZKVAI RUDOMINO-KÖNYVTÁR HUNGARIKA EX LIBRISEI HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KONTEXTUSBAN

Szerző: Vasné Tóth Kornélia

Gondolat Kiadó, 2015

3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2020.05.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Napjainkban, a posztmodern korában formálódó új kultúrtörténeti, művészettörténeti diskurzusok egyik központi témája a kép, annak vizuális kultúrában betöltött szerepe, hatása, recepciója. Az „iconic turn” nyomán a kutatás területén is végbement az a mélyreható fordulat, mely a modern képi technikák és a vizualitás szerepét hangsúlyozza. Mindezért az ex librisek mint vizuális dokumentumok interpretációja különösen időszerű, és a téma kutatása új irányokat, nézőpontokat kell kapjon – hangsúlyozza Vasné dr. Tóth Kornélia, az Országos Széchényi Könyvtár kutatója.

 

Az ex librisek mint vizuális dokumentumok interpretációja túllép a képzőművészet kifejezőeszközeinek vizsgálatán, interdiszciplináris jellegű, elemzése gazdag adalékokkal szolgál kulturális és tudományos életünk megannyi területéhez.

A kutatás korpuszát a moszkvai Rudomino Összorosz Állami Idegennyelvű Könyvtár Ritka Könyvek Osztálya 4585 kisgrafikája jelenti. A magyar vonatkozású, hungarika ex libris kutatás területi, nyelvi, személyi, ill. tartalmi hungarikumokra egyaránt irányult.

A kötet példát kíván mutatni a külföldi gyűjteményekben található magyar vonatkozású ex librisek feldolgozásának szempontrendszerére, mintát adva a további hasonló jellegű kutatásokhoz, egyúttal igazolva a magyar ex libris ismertségét nemzetközi szinten is – mindezt orosz és angol nyelvű rezümével tárva a nagyközönség elé.

A kötet adatai:
Kötés: kartonált
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 360 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-606-8
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu