A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSÉNEK GYAKORLATI KÉZIKÖNYVE I.

-10%
A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSÉNEK GYAKORLATI KÉZIKÖNYVE I.

A határozatlan idejű munkaviszony megszüntetésének és a munkaviszony megszűnésének esetei

Szerzők: Kissné Horváth Marianna, Gerskóné Koller Krisztina

Saldo Kiadó, 2017

 

 

2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2018.08.02   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A gazdasági életben meghatározó szerepet betöltő munkaviszony a munkáltatók és a munkavállalók közös akaratából létrejött olyan jogviszony, melyben a felek közös megegyezésük alapján, egymás érdekeit szem előtt tartva élik mindennapjaikat. Mind a munkáltatónak mind pedig a munkavállalóknak alapvető érdeke a mindkettőjük számára előnyös feltételek fennállása mellett fennálló munkaviszony fenntartása. A felek között fennálló jogviszonyt szabályozó a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) a felek között fennálló jogviszony felszámolását törvényi keretek között szabályozza, megakadályozva ezzel annak a lehetőséget, hogy a jogviszonyt visszaélésszerűen a felek bármelyike megszűntesse.

A munkaviszony megszűnéséhez és megszűntetéséhez kapcsolódó szabályozást a munka törvénykönyvének X. fejezetében található rendelkezések tartalmazzák, azonban számos tekintetben kapcsolódik egyéb jogszabályi helyekhez. A munka törvénykönyve eltérő szabályozást alkalmaz a határozott, illetve határozatlan idejű munkaviszonyok megszűntetése, illetve megszűnése tekintetében. Sajátos eljárási szabályok vonatkoznak a munkáltató személyében bekövetkező változás és a munkaviszony további fennállása tekintetében, melynek speciális esete, amikor a munkavállaló nem a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó munkáltatónál kerül továbbfoglalkoztatásra. Kiadványunkban foglalkozunk továbbá a jogellenes jogviszony megszűntetés eseteivel.

Csak néhány speciális esetet említve is látszik, hogy a jogviszony megszűnésének és megszűntetésének milyen szerteágazó területei vannak. Jelen kiadványunkban a munkaviszony megszűnéséhez, illetve megszűntetéséhez kapcsolódó gyakorlati tennivalókat foglaljuk csokorba. A kiadvány célja, hogy alkalmazója bármely jogviszony megszűnési, illetve megszűntetési módhoz kapcsolódóan a konkrét eljárási szabályokat gyakorlati tudnivalókat példákon keresztül bemutatva, egy helyen megtalálja.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: Ragasztókötött

Megjelenés éve: 2017

Terjedelem: 112 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu