A VÖRÖS SZFINX

-40%
A VÖRÖS SZFINX

Szerző: Alexandre Dumas

Európa Könyvkiadó, 2010

4 500 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2020.05.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Vörös Szfinx cselekménye négy fő szálon bonyolódik: Richelieu bíboros hatalmi sakkhúzásai eredményre vezetnek-e? Előkeríthetők-e a IV. Henrik életét kioltó merényletre bujtó összeesküvők? Franciaország elhódítja-e a kulcsfontosságú Susai-hágót? És ki fogja megörökölni majdan a francia trónt?

Dumas visszatér a számára oly igézetes tizenhetedik század francia történelméhez, de A Vörös Szfinx nem folytatása, hanem ellendarabja A három testőr-nek.

Ez a Dumas-regény először kerül a magyar olvasók kezébe.

 

"Az epizód, a melyről a továbbiakban beszámolunk, La Rochelle ostromával egyetemben, amelyet már a három testőrről szóló könyvünkben bemutattunk, XIII. Lajos uralkodásának legdicsőbb csúcspontja.
Néhány olvasó talán felrója majd, hogy mindezen részletek […] csak a festőiség és az ismeretlenség varázsával akarnak hatni […] Nos, én e részleteket nem a beavatottaknak szánom, az ilyenek csak ugorják át őket. Azokhoz szólok, akik nincsenek ilyen ismeretekkel felvértezve, vagy azokhoz – és ők még többen vannak –, akiket vonz a történelmi regény becsvágyó címszava, és olvasás közben ismereteiket is szívesen gyarapítják.
Egyébiránt nagyon is üdvös, ha az olvasók a regényíróktól tudnak meg olyan részleteket, amelyekről a történészek megfeledkeznek, vagy mert a történelemhez méltatlannak ítélik őket, vagy mert alighanem nekik sincs róluk tudomásuk."
Alexandre Dumas


A kötet adatai:
Kötés: keménykötés
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 732 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-079-037-6
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu