ADÓHARMONIZÁCIÓ

ADÓHARMONIZÁCIÓ

Az Adózás Európában - VII. Nemzetközi Adókonferencia előadásainak anyagaiból készült tanulmányok  2013

Szerzők: Dr. Darák Péter et al.

Penta Unió, 2013

 

 

4 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Budapesten hetedik éve, több mint 12 ország részvételével megrendezésre kerülő Nemzetközi Adókonferencia egyik fontos célja, hogy évente egy-egy, a szakma számára kiemelten fontos területről teljes keresztmetszeti képet adjon, hozzásegítve a szakembereket, jogalkotókat, jogalkalmazókat, jogértelmezésben tevékenykedőket az elméleti felkészültség naprakésszé tételére és a gyakorlati tapasztalatok megszerzéséhez.

Az előző évek konferenciái az elszámolóárak, a kettős adóztatási egyezmények, a határon átlépő jövedelmek adózása, az általános forgalmi adózás, a telephelyek és fióktelepek számviteli, adózási kérdéseit, míg a VII. Nemzetközi Adókonferencia az európai adóharmonizáció kérdését vizsgálta.

 

Az egységes piac kialakításának, Európa versenyképessége növelésének egyik fontos eszköze a harmonizáció. Az adóharmonizáció az egyes adónemek területén eltérő mértékben valósult meg. Míg a közvetett adók területén az európai alapokmány célkitűzéseinek megfelelően viszonylag gyors és mély harmonizációt sikerült elérni, addig a közvetlen adók területén a folyamat csak részsikereket tud felmutatni.

Az adóharmonizációt akadályozó tényezők közül a legitimációs kérdések mellett az érdekellentétek, a sokszínű tagországi szabályozás, a differenciált költségvetési hatás, az adószuverenitás kérdése fontos szerepet játszik.

A jelen könyv a jogelméleti, makrogazdasági és európai uniós szemléletű megközelítést követően az egyes adónemek, így a társasági adó, személyi jövedelemadó, fogyasztási adó, jövedéki adó mellett foglalkozik a szociális rendszer, a vám, a támogatások és az adóigazgatás területeivel.

 

Az egyes területek legtekintélyesebb szakemberei által jegyzett tanulmányok nem csak naprakészen mutatják be a jogi környezetet, de bemutatásra és elemzésre kerül az egyes területeken a harmonizációs folyamat, a kapcsolódó gyakorlati, jogértelmezési kérdések, a témakörhöz kapcsolódó Európai Bírósági döntések, a költségvetési hatások, a gyakorlatban jelentkező problémák, megoldásra váró kérdések.

A tanulmány nem csak naprakész, az egész harmonizációt átfogó komplex ismereteket biztosít, de tartalmazza a közeljövőben várható lépéseket, ezzel felkészülési lehetőséget.

A harmonizációs folyamat, mint minden nemzetközi adózási kérdés, egyben az érintett tagországok közötti költségvetési transzfert is jelent. A tanulmányok a magyar adódiplomácia számára is irányt mutatnak a magyar költségvetési érdekek eredményesebb képviseletéhez.

A kötetet nyugodt szívvel ajánljuk az okleveles adószakértőknek képzéséhez, továbbképzéséhez, a jogalkalmazás, a jogszabály-előkészítés és a jogértelmezés területén dolgozó kollégáknak, akik a napi munkájuk során jól hasznosítható elméleti felkészültséget és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155249105
Kiadó
Penta Unió
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu