ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN III. KÖTET

-10%
ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN III. KÖTET

Szerző: Lilliné Fecz Ildikó

Saldo Kiadó, 2016

9 900 Ft
Akció: 8 910 Ft
Kezdete: 2018.08.18   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A szakkönyv harmadik kötete az államháztartás szervezeteinek a gazdasági eseményeinek könyvviteli elszámolását mutatja be a 2015. évi és a 2016. évi hatályos jogszabályok alapján.

 

A gazdasági események számlaosztályonként kerülnek rendszerezésre.

 

Az első kötetben az 1-2. számlaosztályhoz tartozó eszközökkel kapcsolatos gazdasági események kerültek feldolgozásra: a befektetett eszközökkel (immateriális javakkal, tárgyi eszközökkel, befektetett pénzügyi eszközökkel, vagyonkezelésbe adott eszközökkel) és a forgóeszközökkel (készletekkel, értékpapírokkal) kapcsolatos gazdasági eseményeket részletezte.

 

A második kötetben a pénzeszközökkel, a követelésekkel, az aktív időbeli elhatárolásokkal kapcsolatos gazdasági események kerültek kidolgozásra.

 

A harmadik kötetben a saját tőkével, a kötelezettségekkel, a passzív időbeli elhatárolásokkal, a rendező számlákkal kapcsolatos gazdasági események kerültek szerepeltetésre.

 

Mivel az új államháztartási számviteli jogszabályok előírásait az államháztartás szereplői 2014-től kezdődően kötelesek alkalmazni sok még a pontosításra váró terület miatt évközben valószínűsíthető, hogy e jogszabályokkal kapcsolatos pontosításokra kerülhet sor.

 

A szerző a változásokat a harmadik kötetben 2016. júniusig követte, de a gazdasági események leírásában időnként olyan gazdasági események is megjelennek, amelyeket akkor alkalmazhat a felhasználó, ha a megjegyzés részben jelzett típusú szabályozás változás bekövetkezik.

 

A könyv praktikus, közérthetőbb használta érdekében a kiadvány végén tárgymutató is található, így az egyes gazdasági eseményekre való rákeresés remélhetőleg egyszerűbb lesz.

 

Az Áhsz. a könyvviteli számlák tekintetében 16. számú melléklete szerinti tagolásban tartalmaz kötelező előírásokat, az államháztartás szervezeteinek a számlák, alszámlák részletesebb tagolását az államháztartás szervezeteinek közfeladataiknak, jellemző gazdasági esemény típusaiknak megfelelően saját számlarendjükben kell kialakítaniuk.

 

A bemutatott gazdasági események az áttekinthetőség érdekében a Saldo Államháztartási szervezetek számlatükre a 2015. és a 2016. című kiadványok szerint került kidolgozásra, emiatt az Államháztartási számvitel a gyakorlatban könyv és a Számlakeret-tükrök együttes alkalmazása javasolható.

 

A kiadványt elsősorban a gyakorló könyvelőknek ajánlható, de a könyv az államháztartási mérlegképes könyvelői tanfolyam hallgatóinak vagy a felsőoktatásban számvitelt tanulóknak is segítséget nyújthat a tanulmányaik során.

 

A kötet adatai:

Formátum: A/4

Kötés: ragasztókötött

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 800 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu