ANGOL KÖZMONDÁSOK

-20%
ANGOL KÖZMONDÁSOK

2000 angol közmondás, szólás és szállóige fordítása és magyar megfelelője

Szerző: Nagy György

Tinta Kiadó, 2013

 

 

2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2019.01.31   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az idegen nyelvű közmondások, szólások és szállóigék ismerete egy-egy nyelv magas szintű tudását bizonyítja. Szótárunk hozzásegíti használóját, hogy napjaink világnyelvét, az angolt jól megértse és profi módon használja. Az angol közmondások, szólások használatával színesíthetjük idegen nyelvű beszédünket, sőt egy-egy váratlan kommunikációs helyzetet frappánsan oldhatunk meg egy jól megválasztott közmondással.

 

Az Angol közmondások gyűjtemény a mai angol nyelv leggyakoribb 1000 köz¬mondását, 700 szállóigéjét és 300 szólását tartalmazza. A gyűjtemény – a nyelv¬tanulók igényeit figyelembe véve – minden esetben jól elkülöníthető tipográfiával megadja a szavaknál nagyobb 2000 angol nyelvi egység:
– szó szerinti magyar fordítását,
– jelentését, értelmét,
– magyar megfelelőjét vagy hasonló magyar párját,
– ha ismert, akkor eredetét, szerzőjét.
A szótár segítségével a magyar és az angol nyelv közmondásainak, szólásainak összevetése izgalmas szellemi feladat. Ugyanakkor mindkét nyelv évszázados és újabb „bölcsességei” hozzásegíthetnek bennünket, hogy megoldást találjunk zaklatott korunk kisebb-nagyobb problémáira.
Nagy György, a szótár szerzője az angol szólások, közmondások neves kutatója. A TINTA Könyvkiadónál jelent meg korábban az Angol–magyar kifejezések – 3000 gyakori szókapcsolat, szólás és közmondás és a Thesaurus of English Idioms című nagy sikerű monumentális szótára.

Híd szótárak sorozat tagja

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Kötés: Puhafedeles
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 256 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-521-919-1
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu