ANTROPOLÓGIAI ÉS VALLÁSFILOZÓFIAI MEGFONTOLÁSOK

-10%
ANTROPOLÓGIAI ÉS VALLÁSFILOZÓFIAI MEGFONTOLÁSOK

Bernhard Welte keresztény filozófiája

Szerző: Vincze Krisztián

Szent István Társulat, 2020

2 400 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2020.02.15   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

BERNHARD WELTE (1906–1983) keresztény bölcseletének legfőbb érdeme, hogy a ma gondolkodó embere számára képes a keresztény hit értelmes elfogadhatósága mellett érvelni. A keresztény hit továbbadásának alapvető feltétele érthető formájának feltárása, hiszen a gondolkodni szerető embernek fontos igénye, hogy a számára életmód-alternatívaként kínálkozó kereszténység világos, racionalitásában követhető formájában álljon előtte.

A német katolikus pap és vallásfilozófus azért foglalkozott sokat korszellemével, hogy kortársainak sajátos gondolkodásmódját a kereszténység hatékonyabb közölhetőségének érdekében ismerje meg. Vallásfilozófiájában ateista gondolkodók váltak teljes gondolatrendszerükkel intenzív érdeklődés tárgyává abból a célból is, hogy elmélyült módon legyenek bevonhatóak a kereszténység önreflexiójába. Welte szerint az emberi tudat felületi rétegein Isten olykor idegennek tűnhet, az emberi tudat mélyrétegeiből azonban kiszakíthatatlan és elűzhetetlen az istenkérdés. Mindez pedig nemcsak az elméleti síkon mozgó ember esetében igaz, hanem éppen a mindennapi, a mindennap cselekvésre kényszeredő ember életében is nyilvánvaló.

DR. VINCZE KRISZTIÁN (1978), görögkatolikus pap, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán az I. számú Keresztény Bölcseleti Tanszék tanszékvezetője, a Magyarországi Aquinói Szent Tamás Társaság elnöke, a Bernhard-Welte-Gesellschaft tagja.

A kötet adatai:

Formátum: 17x24 cm

Kötés: puhafedeles

Megjelenés éve: 2020

Terjedelem: 182 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632778396
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu