AZ ATOMOKTÓL A SAJTTORTÁIG

-15%
AZ ATOMOKTÓL A SAJTTORTÁIG

avagy fizika és kémia konyhaszerető gyerekeknek

Szerző: Hervé This

Fordította: Morvay Sándor

Typotex Kiadó, 2012

 

 

1 950 Ft
Akció: 1 660 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Kürti Miklós ismert és különösen kedvelt fizikus volt nem csak Magyarországon, hanem a nagyvilágban is. Budapesten született, a Trefort utcai Mintagimnáziumba, a párizsi, majd a berlini egyetemre járt, végül az Oxfordi Egyetemen lett professzor. A hőmérsékletnek az anyag szerkezetére gyakorolt hatását kutatta. Ez terelte érdeklődését a konyhaművészet felé is. Fizikus a konyhában című eladásai jó humora és az ízletes kóstolók miatt váltak népszerűvé az Angol Fizikai Társulatban, a Magyar Fizikai Társulatban  és a budapesti iskolákban is.

Az ő tanítványa, majd munkatársa volt e téren Hervé This párizsi professzor, aki tovább kutatta a szakácsművészet fizikai és kémiai alapjait, és aki Molekuláris gasztronómia címmel tudományos konferenciasorozatot szervez. Ő írta ezt a könyvet, amiben kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. Mikor Miklós bácsi magyarázó szavait olvassuk, joggal érezzük: Kürti Miklós professzor úr tanít a fizikai-kémiai megértés örömére és hasznára. A könyvet szívesen olvassák konyhafőnökök, vegyészek, fizikusok, tanárok és diákok is világszerte. Hiszen megismerkedhetünk belőle a franciás ízek elkészítésének művészetével is _x005F_x005FMarx György ajánlójából.

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 128 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-2793-21-4
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu