AZ OPERA - EGY ZÁRT VILÁG

-15%
AZ OPERA - EGY ZÁRT VILÁG

Az operai színjáték alapproblémái

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Almási-Tóth András

Typotex Kiadó, 2008

 

 

1 800 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az opera szó eredete („művek”, lat.) utal arra, hogy több művészeti ág kombinációját jelenti, melyek egy saját színpadi univerzumot, egy zárt, önmagában teljes világot, egy különös „világmodellt” hoznak létre a színpadon. A könyv e zárt világ legfontosabb elemével: a benne színre lépő emberrel, az énekes-színésszel foglalkozik.

 

A könyv színésztankönyv formájában íródott, a gyakorlati operaénekes-színészi munkához. Emellett azonban az operaműfaj iránt érdeklődő közönség és a szakemberek figyelmére is érdemes, hiszen bepillantást enged egy jórészt a mai napig rejtélyekbe burkolózó műfaj titkaiba, az énekesi alkotómunka folyamatába, és nem énektechnikai, hanem szigorúan színészi oldalról szemléli ezt a munkát. Az opera személyi/vezetői kérdéseit évek óta zajos figyelem kíséri hazánkban, remélhetőleg a helyzet konszolidálódásával immár az alkotómunka felé fordul az érdeklődés.

 

A könyvben megfogalmazott tézisek újszerű szemléletből vizsgálják az operakultúrát, és olyan problémákat vetnek fel, melyeknek nem létezik tökéletes megoldása: de épp ez adja az opera kivételes esztétikai értékét.

 

 

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2008
Terjedelem: 137 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9664-96-8
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu