AZ ÖTÖS SZÁMÚ VÁGÓHÍD

-20%
AZ ÖTÖS SZÁMÚ VÁGÓHÍD

Szerző: Kurt Vonnegut

Helikon Kiadó, 2014

2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2020.05.29   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

KURT VONNEGUT (1922–2007) amerikai regényíró és esszéista, a 20. század egyik legnagyobb hatású alkotója, az amerikai modern irodalom kultikus figurája. Műveivel az ötvenes években mutatkozott be, de az igazi áttörést Az ötös számú vágóhíd (1969) hozta meg számára, sikere azóta is töretlen. Társadalomkritikáján, kíméletlen őszinteségén és szarkasztikus humorán generációk nőttek és nőnek fel a mai napig.

 

„Talán a legjobb kortárs amerikai író” – Graham Greene (1969)

 

A fekete humor nagymesterének teljes életműve kerül az olvasók elé a Helikon Kiadó új sorozatában. Semmi szemezgetés, kimazsolázás. Vonnegut tudniillik ma már klasszikus.
Billy a szertől álmot látott. Zsiráfok laktak egy kertben. A zsiráfok kaviccsal felszórt ösvényen közlekedtek. Időnként megálltak, hogy a fák tetejéről vajkörtét majszoljanak. Billy szintén zsiráf volt. Körtét evett. De az ő körtéje keményen ellenállt. Nem hagyta magát összerágni. Inkább eltört. Tiltakozásul levet lövellt.

A többi zsiráf elfogadta, hogy Billy közülük való. Hogy ártalmatlan szerzet. Éppoly ostobán elkorcsosult teremtés, mint ők. Két zsiráf két oldalról odament hozzá, és nekidőlt. Hosszú, izmos felsőajkukból tölcsért tudtak formálni. Tölcséreikkel csókolgatták. Nőstény zsiráfok voltak, krémszínűek és citromsárgák. Gombkilincsszerű szarvat viseltek. A gombkilincseket bársony borította.
Miért?
– Mint tudják, olyan égitestről származom, ahol az idő kezdete óta esztelen vérontás folyik. Magam is láttam iskolás kislányok holttestét. Honfitársaim elevenen megfőzték őket egy víztoronyban, miközben büszkén vallották, hogy a Gonosz ellen küzdenek. […] És börtönömben éjszakánként olyan gyertyával világítottam, amelyet emberi lények zsírjából főztek. Az elevenen megfőzött kislányok fivérei és apái mészárolták le azokat, akikből azt a gyertyát öntötték. A földlakók nyilvánvalóan az Univerzum szörnyei. Ha önök itt egyelőre még nincsenek is veszélyben miattuk, hát rövidesen veszélyben lesznek. Ezért kérem, árulják el a titkot, hogy elvihessem a Földre. Hogy mindnyájunkat megóvhassam. Mondják el tehát, miként lehetséges, hogy egy bolygó népe akár békében is élhet?
Billy úgy érezte, hogy szónoklata szárnyal. Döbbenten látta, hogy a tralfamadoriak szemükre zárják kicsiny tenyerüket. Billy tapasztalatból megtanulta a gesztus jelentését: ostobán viselkedik.

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 288 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-227-475-1
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu