AZ ÚR LAKOMÁJA

-20%
AZ ÚR LAKOMÁJA

Szerző: Nyikolaj Nyikolajevics Afanaszjev

Szent Atanáz Kiadó, 2017

1 300 Ft
Akció: 1 040 Ft
Kezdete: 2019.01.24   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola kiadásában jelent meg a Nyikolaj Afanaszjev Az Úr lakomája című könyve. Afanaszjev az orosz ortodox emigráció kiemelkedő teológusainak egyike volt. Az eucharisztikus egyháztan képviselőjeként hatással volt a II. Vatikáni Zsinatra, melyen megfigyelőként volt jelen. Az Úr lakomája című könyvet Dobos András fordította magyar nyelvre. A hosszú leírásban a fordító előszava szerepel.

 

" A szerző valóban mindig újra csak ugyanahhoz a már-már rögeszmésnek tűnő elgondoláshoz tér vissza: tudniillik, hogy az eucharisztikus liturgia összemérhetetlenül több, mint valami egyéni jámborsági gyakorlat, hogy a szentáldozás nem egy a számos privát devocionális szokás közül, és hogy semmi sem áll messzebb az Eucharisztiától, mint az individualizmus szelleme. Az Eucharisztia annak a közösségnek az élete, amelyben az Úr minket üdvözíteni akar, és amelyet Egyházának nevezett. Minden praxis, amely ezzel a princípiummal ellentétes, idegen az Eucharisztia természetétől, legyen az akár évszázados szokás is. A kategorikus kijelentések, melyek végső soron a hívő embernek Teremtőjéhez fűződő legbensőségesebb találkozását érintik, felkavarhatják a lelket. Valószínűleg éppen ez volt a szerző szándéka. Bizonyára tisztában volt azzal, hogy elképzelései megvalósíthatatlannak tűnnek a józan olvasó számára. Az, amire sürget, nem is egyfajta széleskörű liturgikus megújulás vagy egyházszervezeti átalakulás, hanem az egyén metanoiája. Enélkül teljesen hiábavaló lenne bármilyen reform."

 

A kötet adatai:

Formátum: 115 x 167 x 17 mm

Kötés: Puhakötés

Megjelenés éve: 2017

Terjedelem: 234 oldal

 

Tartalomjegyzék:

 

A fordító előszava 7 Előszó 11 Első fejezet: "Amikor összegyűltök az Egyházban..." I. "Mindig mindenki és mindig együtt" 19 II. Az egyetlen eucharisztikus összejövetel 44 Második fejezet: A koncelebráció I. A püspök mint az Eucharisztia végzője 69 II. A nép koncelebrációja a püspökkel 114 III. A presbiter mint az Eucharisztia végzője 149 IV. A presbiterek koncelebrációja 161 Harmadik fejezet: Az áldozás I. Krisztus testének és vérének koinóniája 175 II. Részvétel az Úr asztalánál 186 Zárszó 219

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155073472
Kiadó
Szent Atanáz Kiadó
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu