A MAGYAR ÁLLAMHÁZTARTÁS ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ KÖZPÉNZÜGYEI - Elfogyott

A MAGYAR ÁLLAMHÁZTARTÁS ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ KÖZPÉNZÜGYEI - Elfogyott

Szerzők: Sivák József, Szemlér Tamás, Vigvári András

Complex Kiadó, 2013

 

 

4 095 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Kiadó közpénzügyi sorozatának második kötete a Rendhagyó bevezetés közpénzügyek tanulmányozásába című kiadvány szerves folytatása. Műfaját tekintve tankönyv és kézikönyv, amely az Alaptörvény elfogadása nyomán kialakult hazai közpénzügyi rendszer jellemzőit, az Európai Unió közös költségvetését és az uniós közpénzügyek korszerűsítésére irányuló törekvéseket taglalja.

 

A könyv segítségével érthetővé válik a hazai és az európai uniós közpénzügyi rendszer működése, körvonalazódnak az e területen jelentkező kihívások és a kihívásokra adott válaszok természete. A tárgyalásban nagy hangsúly helyeződik a közpénzügyek és a pénzügyi rendszer más alrendszerei közti összefüggések bemutatására, a költségvetési kérdések és a gazdaságpolitika szoros kapcsolatának érzékeltetésére, így az Olvasó nemcsak a „Milyen?”, hanem a „Miért?” típusú kérdésekre is választ kap.

 

A kötet rendkívül gazdag ábraanyaga, az összehasonlításra és értékelésre is alkalmat adó, adatokban bővelkedő táblázatok megkönnyítik a leírt ismeretek rendszerezését és az összefüggések elsajátítását. A kézikönyvként történő alkalmazást részletes szakmai értelmező szótár és tárgymutató segíti, s mindezeken túl hasznos tudásanyagot vonultat fel a könyvet kiegészítő hazai közpénzügyi kronológia, illetve európai uniós történeti kronológia is.

 

A kiadványt a gazdaságtudományi, jogi és közigazgatási graduális és posztgraduális képzések hallgatóin túlmenően a közszolgálatban dolgozó gyakorló szakemberek is haszonnal forgathatják.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632952826
Kiadó
Complex
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu