A MAGYAR MUNKAJOG I-II. - Kapcsos kommentár

-5%
A MAGYAR MUNKAJOG I-II. - Kapcsos kommentár

Negyedik kiadás

Szerző: Hajdu Edit dr., Mészárosné dr. Szabó Zsuzsanna dr., Radnay József dr., Tallián Blanka dr., Tálné dr. Molnár Erika dr.

Szerkesztő: Radnay József dr.

HVG-ORAC Kiadó

30 000 Ft
Akció: 28 500 Ft
Kezdete: 2021.06.19   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A magyar munkajoggal hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek (jogászok, HR- és gazdasági vezetők)szól ez a háromkötetes kapcsos kommentár. Szerkesztője és egyik szerzője a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának vezető-helyettese, társszerzői pedig a Kúria bírái. Céljuk, hogy a hatályos joganyagot és az ahhoz kapcsolódó felsőbírósági gyakorlatot rendszeresen megújítva, mindig az aktuális állapotában tárják az olvasók elé. Az olvasó a magyar munkajog hatályos jogszabályainak teljes rendszerét figyelemmel követheti, mindenekelőtt a munkatörvénykönyvét, a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényt, a közalkalmazotti törvényt, valamint az e törvényekhez kapcsolódó egyéb munkajogi jogszabályokat. A kiadványban emellett az Európai Unió munkaügyi kérdésekben felmerülő jogának ismertetése is helyet kap.

 

A kiadó gyakorlatilag az új Mt. hatálybalépésével egy időben, 2012. július 2-án jelentette meg a Kommentár új, negyedik kiadását, amely már tartalmazta az új kódex hatálybalépése előtti módosításait, valamint az átmeneti rendelkezéseket is. Ezt követően mind a gazdasági szféra munkajogában, mind a közalkalmazotti jogban, mind pedig a közszolgálati tisztviselőkre vonatkozó szabályozásban jelentős változtatásokra került sor, valamint az ítélkezési gyakorlat is folyamatosan formálódott, a kommentár azonban a rendszeres hatályosításoknak köszönhetően naprakész maradt. 

 

A kommentár legutóbbi, 2017. november 20-i lezárású aktualizálása az Mt. vonatkozásában számos olyan közelmúltbeli kúriai döntést tartalmaz, melyek középpontjában az új Mt.-nek a korábbi törvény jogintézményeitől jelentősen eltérő szabályai értelmezésével kapcsolatosak. A szerzők továbbá bemutatják az Európai Unió Bíróságának azt az ítéletét, amely az életkoron alapuló diszkriminációval foglalkozik. A közalkalmazottakat érintően 2017-ben többször is módosultak az ágazati törvények (a nemzeti köznevelésről szóló, az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló és a nemzeti felsőoktatásról szóló törvények) – a pótlapcsomag részletesen tárgyalja mindezeket. A szerzők átvezették a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény módosítását is a kommentárban, valamint bemutatnak számos aktuális kúriai döntést mind a Kjt., mind a Kttv. vonatkozásában.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789638213310
Kiadó
HVG-ORAC
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu