BEVEZETÉS AZ ALKOTMÁNYJOGBA (2019) - Elfogyott

BEVEZETÉS AZ ALKOTMÁNYJOGBA (2019) - Elfogyott

Az Alaptörvény és Magyarország alkotmányos intézményei

Hatodik, átdolgozott kiadás (2019. őszi kiadás)

Szerzők: Balogh Zsolt; Csink Lóránt; Hajas Barnabás; Jakab András; Klicsu László; Kurunczi Gábor; Marosi Ildikó; Schanda Balázs; Sulyok Márton; Till Szabolcs; Tribl Norbert; Trócsányi László; Varga Zs. András

Szerkesztők: Trócsányi László; Schanda Balázs; Csink Lóránt

HVG-ORAC Kiadó, 2019

4 400 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának, valamint a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatói – kiegészülve további kollégákkal – immár egy évtizede működnek együtt egy alkotmányjogi jegyzet kibocsátásában. E közös jegyet új kiadását tartja kezében az olvasó.

2010 óta a hazai alkotmányjog átalakuláson megy keresztül, e változás fontos állomását jelzik a 2012. január 1-jén hatályba lépett Alaptörvény és a hozzá kapcsolódó sarkalatos törvények. Célunk ugyanakkor nem csupán a hatályos joganyag ismertetése, sokkal inkább, hogy hallgatóink – olvasóink – az alkotmányjog kultúrájából kapjanak ízelítőt. Az alkotmány nem pusztán az állam szervezeti és működési szabályzata, hanem a politikai közösség, a nemzet életének jogi keretet adó alapdokumentum, amely évszázadok során kikristályosodott elveket, értékeket rögzít. Így nem a tételes jogot ismertető jegyzetet kívántunk írni, hanem alkotmányelméleti szempontból megalapozott munkát: hallgatóinkat, olvasóinkat arra biztatjuk, hogy tanulás során e jegyzet mellett folyamatosan tanulmányozzák a jogforrásokat is. Kötetünk az alapjogokkal kapcsolatos kérdések kivételével az alkotmányjog egészét – a hazai jogászképzésben meghonosodott tagolás szerint az alkotmányjog oktatásának alkotmányelméleti és államszervezeti anyagát – öleli fel. Az egyes fejezetek elkészítése során a szerzők a 2019. augusztus 31-ig megjelent jogszabályokat vették figyelembe.

Budapest–Szeged, 2019. szeptember

A Szerkesztők

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 464 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu