BOLDOG MESZLÉNYI ZOLTÁN LAJOS VÁLOGATOTT KÉZIRATAI

-10%
BOLDOG MESZLÉNYI ZOLTÁN LAJOS VÁLOGATOTT KÉZIRATAI

Szerkesztette: Beke Margit

Szent István Társulat, 2014

 

 

2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2019.09.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Boldog Meszlényi Zoltán püspök kortársunknak számít. Az ő válogatott kéziratait veheti kezébe most az olvasó.

Az itt közölt szövegek a XX. század történéseit vetítik elénk, még ha nem is tartjuk befejezettnek e forrásokat. E kéziratokban nagy személyiségek villannak fel, akik tanúi és részben formálói lehettek a történelemnek. A püspök tolla nyomán megelevenedik például IV. Károly, amint Tatára érkezik, vagy XI. Pius a pápai kihallgatás alkalmával, Csernoch János a nagyformátumú hercegprímás, illetve Serédi Jusztinián a Codex Iuris Canonici és a Fontes körüli munkák szakavatott tudósa. Olvashatjuk továbbá a Rerum Novarum pápai enciklika jubileumi alkalmából elhangzott előadást. Belelapozhatunk az egyházmegyés papságnak a szerzetesi fogadalmakat ajánló Jézus Szíve Társulat kezdeményezésébe, valamint a papság egyik kedvelt szentjéről, Szent Szaniszlóról szóló elmélkedésbe.

 

Ezekből a sorokból mélységes istenhit sugárzik. Megcsodálható az írónak egyháza és főpásztorai iránti feltétlen odaadása. A szerző elegáns stílusban és jó érzékkel formálta meg az embert próbáló nehéz időket megélő főpásztorok arcvonásait.
Remélem, hogy sokan és szívesen forgatják majd ezt a kötetet, mint egy szent életű püspök gondolatait, amelyek nem csupán a múlt idők üzenetét hozzák el, hanem a jövőnek is példát adhatnak. (Erdő Péter bíboros, prímás, érsek)

A kötet adatai:
Formátum: 17x24cm
Kötés: Keménytáblás
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 288 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-277-155-7
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu