BÜNTETŐJOG II. - Különös Rész (2019)

-5%
BÜNTETŐJOG II. - Különös Rész (2019)

2019. decemberi kiadás (Hetedik, hatályosított kiadás)

Szerzők: Belovics Ervin; Molnár Gábor Miklós; Sinku Pál

Szerkesztő: Belovics Ervin

Lektor: Vókó György

HVG-ORAC Kiadó, 2019

12 000 Ft
Akció: 11 400 Ft
Kezdete: 2019.12.31   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A 2012. évi C. törvény, tehát a Büntető Törvénykönyv elfogadását követően immár hetedik alkalommal jelenik meg a Különös Rész tényállásait átfogóan elemző szakkönyv. Jelen kiadás a 2019. október 1-jéig hatályba lépett jogszabályváltozásokra figyelemmel készült el. A szerzők az új Be. kapcsolódó rendelkezéseit is beépítették, és feldolgozták az említett időpontig született bírósági határozatokat is.

A tényállások bemutatása továbbra is a megszokott módon történik. A szerzők nem csupán az egyes bűncselekmények dogmatikai elemzésének és joggyakorlatának a bemutatására törekszenek, hanem ismertetik azok szabályozásának történeti előzményeit, a hatályos rendelkezések alkotmányos alapjait, a kapcsolódó joggyakorlat meghatározó döntéseit és megjelölik az idetartozó jogirodalom jelentősebb eredményeit is.

A változatlan szerzői csapatból ketten a Legfőbb Ügyészség vezető munkatársai (egyikük tanszékvezető egyetemi tanár), a harmadik szerző a Kúria büntetőbírája, a kötet lektora pedig professor emeritus, az Országos Kriminológiai Intézet igazgatója. Valamennyien a büntetőjog tudományának jeles képviselői, akik több évtizede folytatnak oktatói tevékenységet a hazai jogi karokon.

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: puhakötés

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 1000 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu