CENTRALIZÁLT MAGYARORSZÁG - MEGTÉPÁZOTT JOGVÉDELEM II.

-20%
CENTRALIZÁLT MAGYARORSZÁG - MEGTÉPÁZOTT JOGVÉDELEM II.

2014-2018

Szerző: Bárándy Gergely

Scolar Kiadó, 2018

3 999 Ft
Akció: 3 200 Ft
Kezdete: 2019.03.31   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Dr. Bárándy Gergely könyve a Centralizált Magyarország – megtépázott jogvédelem című monográfiájának folytatása, kiegészítése a 2014 és 2018 között megvalósított közjogi átalakítások dokumentálásával és elemzésével. „Előző könyvemben a közjogi rendszer változásainak bemutatását tűztem ki célul. Ennek a kormányzati ciklusnak pedig – bár ahogy olvasható lesz, számos törvényi változás is történt – már nem ez volt a legfőbb jellemzője, hanem az átalakított rendszer alapján az állami működés megváltozása.”

 

A szerző tizenkét év képviselői szolgálat után nem indult képviselőjelöltként a 2018-as általános országgyűlési választáson, még a választás előtt lemondott MSZP-beli párttisztségeiről, s visszavonult az aktív politikától.

 

Idézetek a könyvből:

 

„Jól látható, hogy Magyarország nem valamiféle előremutató és korszerű új államrendet teremtett, hanem a XXI. századi autoriter rezsimek jól kitaposott útján indult el – amelyek természetét láthatóan már az elemzők is definiálni tudják – s ma is azt járja. Úttörőként az Európai Unióban.”

 

„Megjegyzem, még azt sem tudjuk, hogy félúton vagyunk, vagy ez már a vége. Egyelőre azonban sajnos az látszik, hogy Magyarország ugyan még nem ért »célba«, de konzekvensen halad a putyini úton.”

 

„Nehéz kiszámolni, de még megtippelni is, hogy vajon miként alakult volna a pártok támogatása a választás napjára, ha a köz- és a kereskedelmi médiában éveken keresztül egyformán jutnak el a pártok üzenetei a választópolgárokhoz. Ha a kormánypárti prominensek hajlandók a médiában egy asztalhoz ülve vitát folytatni ellenzéki vezetőkkel, szakpolitikusokkal. Ha a kormánypropaganda nem uralhatja el a médiát. Ha nem szüntetik meg a televízióközvetítést a parlament üléseiről. Ha az ezek nyomán kialakult kiemelkedő kormánypárti támogatottság nem frusztrálja az ellenzék bázisát – adott esetben nem teremt apátiát. Ha a hatalomtól való félelem nem tart vissza jó jelölteket a politikai pályán való megmérettetéstől. Ha az üzleti világ nem fél, de legalábbis kifizetődőnek tart támogatni ellenzéki erőket. Ha a választási kampányt a hivatalos kampányidőszakon túl is szabályozzák. Ha minden politikai hirdetés árjegyzékét transzparenssé teszik. Ha a választási kampányszabályokat kiterjesztik a civil szervezetekre.”

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: keménytáblás, cérnafűzött

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 130 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu