ELMÉLETI FIZIKA II.

-15%
ELMÉLETI FIZIKA II.

Klasszikus erőterek

Reprint kiadás

Szerzők: Evgenij Mihajlovics Lifsic, Lev Davidovics Landau

Fordította: Gálfi László, Kunszt Zoltán, Niedermayer Ferenc

Typotex Kiadó, 2010

 

 

6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Ezt a könyvet az elektromágneses és gravitációs terek elmélete tárgyalásának, tehát az elektrodinamikának és az általános relativitáselméletnek szenteltük. Az elektromágneses tér teljes, logikusan összefüggő elméletéhez szorosan hozzá tartozik a speciális relativitáselmélet. Ezért az utóbbit vettük a tárgyalás alapjául. A törvények levezetésében variációs elvekből indulunk ki, így végig biztosíthatjuk a tárgyalás legnagyobb általánosságát, egységét és lényegében egyszerűségét is.

Elméleti fizika sorozatunk általános tervének megfelelően ebben a kötetben egyáltalán nem érintjük a polározható kondenzált közeg elektrodinamikájának problémáit.

Itt a "mikroszkopikus" elektrodinamika - a vákuum és a ponttöltések elektrodinamikájának <:- kifejt="" s="" re="" szor="" tkozunk="" p="">

A könyv olvasásához az elektromágneses jelenségeknek az általános fizikai tankönyvek színvonalán való ismerete szükséges. Ugyancsak jól kell tudni a vektoranalízist. Nem tételezzük fel a tenzor analízis ismeretét, ezt a gravitációs terek elméletével párhuzamosan tárgyaljuk.

 

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 514 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-2791-29-6
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu