EÖTVÖS LORÁND EMLÉKALBUM

-20%
EÖTVÖS LORÁND EMLÉKALBUM

Kossuth Kiadó, 2019

7 990 Ft
Akció: 6 390 Ft
Kezdete: 2019.12.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Eötvös Loránd halálának centenáriumán a nevéhez és munkásságához szorosan kötődő szervezetek érdemei elismerésének és megismertetésének céljával egész éves megemlékezés-sorozatot hirdettek, amelynek részét képezi ez az emlékalbum is. A gazdagon illusztrált kötet bemutatja azt a rendkívül szerteágazó tevékenységet, amely a nagyszerű tudós, politikus, egyetemi tanár és akadémikus személyéhez köthető, a maga teljességében tárva figyelemre méltó életútját az Olvasó elé.

Eötvös Loránd egyszerre volt a tanítás iránt elkötelezett tudós, kutató és oktató, aki miniszterként népe felemelésén, míg a Magyar Tudományos Akadémia elnökeként a tudomány és műveltség megbecsültségéért munkálkodott. A Budapesti Tudományegyetem rektoraként ugyanolyan elhivatottsággal képviselte a rá bízott értékeket, mint amilyen hitelességgel az egyén jellemét fejlesztő sporttevékenységek folytatását szorgalmazta. Talán kevesen tudják, de a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) alapítása is az ő nevéhez fűződik, ahogy a Magyar Turista Egyesület első elnöke is ő volt.

A könyv tanulmányai részletesen bemutatják Eötvös Loránd életének sokféle aspektusát: a tudóst, a közéleti embert, a tudományszervezőt, a sportembert, továbbá eredményeinek máig tartó hatásait.

A kötet adatai:

Formátum: 210 x 268 mm

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 176 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789630999274
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu