FELSŐ-MAGYARORSZÁGI FŐÚRI CSALÁDOK - A ZAYAK ÉS ROKONAIK (16-19. SZÁZAD)

-32%
FELSŐ-MAGYARORSZÁGI FŐÚRI CSALÁDOK - A ZAYAK ÉS ROKONAIK (16-19. SZÁZAD)

Szerző: Fukári Valéria

Kalligram Könyvkiadó, 2007

2 800 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 900 Ft
Kezdete: 2021.05.23   A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A kötet túlnyomórészt eddig feltáratlan levéltári forrásokból mutatja be néhány felső-magyarországi főúri család történetét, időben a 16. század közepétől a 19. század közepéig terjedő három évszázadot felölelően.

Olyan levéltári anyagok (levelek, családi iratok) kerülnek itt napvilágra, amelyek közvetlen betekintést nyújtanak hátrahagyóik személyes és családi világába, neveltetésébe, kapcsolataiba, életkultúrájába, és mert történelmi családok tagjairól van szó, koruk társadalmába és történeti zajlásába is.

Van e főnemesek közt egy személyben törökverő kapitány, diplomata és történetíró, török rabságban sínylődő, összeesküvő és bujdosó, kuruc tábornok, rodostói száműzött, nádorjelölt, fényes összeköttetésekkel bíró udvari titkos tanácsos, az 1848-as polgári demokratikus törvények megalkotásáért síkra szálló országgyűlési képviselő. A kötet érzékeny pontossággal eleveníti meg letűnt századok meghatározó személyiségeit, beleértve e főúri családok nőtagjait is, akik a maguk körében ugyancsak jelentős szerepet játszottak, még ha a történetírók érdeklődését kevésbé keltették is fel. E hatalmas ismeretanyag feldolgozását gazdagon illusztrálva bocsátjuk az olvasók elé.

A kötet adatai:
Kötés: keménytáblás
Megjelenés éve: 2007
Terjedelem: 158 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-807-149-971-8
Kiadó
Kalligram Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu