HYPERTONIA ÉS NEPHROLOGIA

-20%
HYPERTONIA ÉS NEPHROLOGIA

Orvosi Esettanulmányok

Szerkesztette: Dr. Barna István

SpringMed Kiadó, 2016

 

 

3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2019.08.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Hazánkban több mint 3 millió hipertóniás, 800 ezer cukorbeteg  és 600 ezer vesebeteg él. Ezen betegek ellátásában az alapellátásban dolgozóknak is jelentős szerep jut. Magyarországon 2016 szeptemberében már több mint 3000-en éltek transzplantált vesével, közel 12 000 betegnél történt vesepótló kezelés, és évenként közel 5000 új beteg szorul erre. Nemzetközi és hazai felmérések eredménye alapján a vesepótló kezelésre kerülők 26%-a cukorbeteg, és 22%-a a hypertonia talaján vált veseelégtelenné, így egyértelmű, hogy az ő mindennapi ellátásukat végző családorvosok számára is kiemelten fontos a megelőzéssel és a célzott kezeléssel kapcsolatos valamennyi ismeret megszerzése.

 

Kötetünk nem átfogó tankönyv, s nem törekedtünk arra sem, hogy egy szűk szakterületet érintő összefoglalót állítsunk össze. Az esetek bemutatásával a fontos ismeretek mellett az orvosi gondolkozásunk átadása volt célunk, ami hozzáadott értéket képvisel a belgyógyászat, hipertonológia, nefrológia elmélyült tudására alapozva. A bemutatott esetek rámutatnak az egyénre szabott kezelés fontosságára, a komplex, rendszerszemléletű orvoslás szükségességére.

A családorvosok, belgyógyászok, illetve számos specialista mellett természetesen a szakvizsgákra készülők és az orvostanhallgatók számára is hasznos lehet az összeállítás.

Barna István,  szerkesztő

 

A kötet adatai:

Formátum: B5

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 216 oldal + képgaléria

 

A tartalomból:

Hypertonia

            -48 éves terápiarezisztens hipertóniás férfi beteg esete eredménytelen renális denervatióval (Dr.Alföldi Sándor-Dr.Kováts Viktória-Dr.Simonyi Gábor-Dr.MerkelyBéla-Dr.Farsang Csaba)

            -Korszerűtlen, rövid hatású vérnyomáscsökkentő kezelés talaján kialakult balszívfél-elégtelenség hipertenzív szívbetegségben (Dr.Benczúr Béla)

            -Nehezen kezelhető (terápiarezisztens?) hipertóniás beteg esete (Dr.Farsang Csaba)

            -Hipertóniás beteg krónikus fájdalommal. Diagnosztikai és terápiás nehézségek (Dr.Jenei Zoltán)

            -„Borban az igazság” – és mi legyen a cukorbetegséggel? A terápiarezisztens hypertonia optimális megoldása (Dr.Barna István)

Nephrologia

            -Analgetikumnephropathia – egy megelőzhető vesebetegség (Dr.Kováts László-Dr.Bretus Angelika)

            -Magas láz és heveny vesekárosodás – meglepő magyarázattal (Dr.Ledó Nóra-Dr.Tislár András)

            -Nephrosis-szindróma korai terhességben (Dr.Légrády Péter-Dr.Fejes Imola-Dr.Letoha Annamária-Dr.Kemény Éva-Dr.Ábrahám György)

            -Magas vérnyomás – haematuria – akut veseelégtelenség – vesedaganat (Dr.Letoha Annamária-Dr.Bajcsi Dóra-Dr.Fejes Imola-Dr.Constantinou Kypros-Dr.Légrády Péter-Dr.Ábrahám György)

            -A veseátültetés mai lehetőségei és kihívásai (Dr.Langer Róbert)

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5166-63-1
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu