„I WAS FRANCIS MOLY” - MAGYARY GYULA EMLÉKEZÉSEI EGY TITKOS POLITIKAI-DIPLOMÁCIAI BÉKEMISSZIÓRA

-20%
„I WAS FRANCIS MOLY” - MAGYARY GYULA EMLÉKEZÉSEI EGY TITKOS POLITIKAI-DIPLOMÁCIAI BÉKEMISSZIÓRA

Szerkesztette: Fejérdy András

MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet, 2019

3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2019.06.12   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A kötet Mons. Magyary Gyulának (1901–1988), a római Urbaniana Egyetem kánonjogprofesszorának 1966–1967 telén hangszalagra mondott visszaemlékezéseit tartalmazza, melyek középpontjában Magyary – alias Francis Moly – 1944 őszén az Angol–Amerikai Szövetséges Hatalmak megbízásából végrehajtott diplomáciai-politikai missziója áll. Feltárulnak emellett a kötet lapjain a regénybeillő élettörténet további állomásai is: Magyarynak a nemzetiszocialista-ellenes osztrák legitimista ellenálláshoz fűződő kapcsolatai, a Vörös Hadsereg magyarországi átvonulása során szerzett tapasztalatai, a Pápai Magyar Intézet 1945-ös átmentésében játszott szerepe, valamint Mindszenty bíboros buzdítása nyomán az emigrációba kényszerült magyarság körében az 1950-es és 1960-as években folytatott lelkipásztori látogatásai.

Fejérdy András (1977) az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense. Kutatási területe a Szentszék és Közép-Kelet-Európa kapcsolatainak, valamint a magyar katolikus egyháznak a története a 19–20. században, különös tekintettel a kommunista diktatúra időszakára.

A hagyatéki anyagot feldolgozta: Lantos Erzsébet (1943) régész, restaurátor, a római Központi Restaurátorképző Intézet tanára és a Lazioi Régészeti Műemlékfelügyelőség Restaurátori Központjának koordinátora.

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: kemény táblás, cérnafűzött

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 316 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu