JAMRACH VADÁLLATAI

-15%
JAMRACH VADÁLLATAI

Szerző: Carol Birch

Fordította Lukács Laura

Gondolat Kiadó, 2013

3 400 Ft
Akció: 2 890 Ft
Kezdete: 2020.05.29   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Moby Dick találkozása a Pi életével

 

„Kétszer születtem. Először egy deszkafalú szobában, mely a Temze fekete vize fölé nyúlt, aztán nyolc év múlva még egyszer, amikor a Highwayen szájába vett a tigris, és valóban elkezdődött minden.”

 

London, 1857. Jaffy Brown egyike a város szegénynegyedeiben élő számos fiúnak, ám az ő élete egy csapásra megváltozik azon a napon, amikor Mr. Jamrach, egy egzotikus állatok beszerzésére szakosodott kereskedés tulajdonosa, megmenti őt egy elszabadult tigris karmai közül, és munkát ajánl neki. Jaffy kedvét leli a menazséria világában, amelyet az oroszlánok, majmok, hüllők és trópusi madarak zsivaja tölt be. Valódi álma azonban akkor teljesül, amikor néhány évvel később barátjával, Tim Linverrel együtt tengerre szállhat a Lysander nevű bálnavadászhajó fedélzetén. A megbízás nem is lehetne különlegesebb: egy sárkányt kell kézre keríteniük az állatkereskedés számára valahol a messzi Kelet-Indiákon. Jaffy nem sejti előre, hogy útja nemcsak a világ, hanem a hit, a barátság és az emberi létezés végső határaihoz vezet majd.

 

Az erős hangulatú, gyönyörű nyelven megszólaló regényben életre kelnek a 19. századi világ illatai, színei és ízei, London dokkjaitól egészen a Csendes-óceánig. A feszültséggel teli történet alapmotívuma az ember és a természeti világ kapcsolata, és a félelmetes vadság, amely mindkettő mélyén rejtőzik.

 

Carol Birch (1951) angol írónő, kilenc regény szerzője. Lancashire-ben él. A Jamrach vadállatait 2011-ben Man Booker Díjra jelölték.

„Három év elteltével nemcsak felnőtt férfiként, más emberként is jövök vissza. Megismerem az idegen tájakat, melyek látására annyira vágyom. Megismerem a tengert. Meg lehet-e undorodni a tenger látványától? Ezt Ishbel kérdezte egyszer, amikor a hídon álltunk. Pedig ő soha nem látott tengert, és imádkozom, hogy ne is lásson.
Hazamentem, néztem az ablakból a naplementét. Május volt. Az ég alja akár egy nagy, vörös szem, a háztetők feketék. Szigetek úsztak az égen. Hullámok bukfenceztek. A gyönyörű Azori-szigetek. Jaffy Brown elment. Kísértet lett, azzá tette az óceán, mely fölött szellemként kísért az Isten. Szemem és az indigókék szemhatár egy és ugyanaz.”

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-512-2
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu