JOG- ÉS ÁLLAMBÖLCSELET - Elfogyott

JOG- ÉS ÁLLAMBÖLCSELET - Elfogyott

Szerző: Visegrády Antal

Menedzser Praxis, 2016

 

 

4 200 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az állam- és jogbölcselet egyetemi tananyagának újszerű feldolgozását tartja kezében a Tisztelt Olvasó. A pécsi joghallgatók számára készített tankönyv célja, hogy a jelenkorhoz közel álló jogbölcseleti irányzatok alapján, a magyar- és az egyetemes jogfejlődés legújabb eseményeire is tekintettel, korszerű tananyaggal segítse a vizsgákra való felkészülést. A tananyag kiemelt – a hazai tankönyvirodalomban egyedinek mondható – újdonsága a jogbölcseleti és állambölcseleti tanok egységes kötetben történő, összefoglaló tárgyalása.

A könyv a jogbölcselet alaptanainak részletezését követően a tudománytörténet modern- és posztmodern irányzatainak (neoanalitikai jogtudomány, jogi moralizmus, igazságosság-elméletek, autopoetikus elmélet) bemutatására koncentrál, amit újszerű módon egészít ki a hagyományos szakirodalomban kevésbé tárgyalt skandináv jogelmélet részletezése.

A tananyag kiemelt célja a jogbölcseleti irányzatok és elméletek „gyakorlati életben” (jogtudat, jogalkalmazás, jogalkotás) történő hasznosíthatóságának elemzése. Különös figyelmet kap a jog hatékonyságának vizsgálata, jelenkori kutatások és vizsgálati eredmények elemzése alapján szemlélve az e téren felmerülő lehetőségeket, megoldási javaslatokat.

A jogbölcseleti részekhez szervesen illeszkedve kap helyet az államelmélet hagyományos területeinek (politikai rendszerek, államfogalmak, államtipológiák) összefoglaló bemutatása. A szerző reményei szerint az – elsősorban egyetemi felkészülést segítő – kötetet az állam- és jogbölcselet alapelemeiben tudományos szinten elmélyülő érdeklődők is haszonnal forgathatják.

 

A kötet adatai:

Formátum: A/4

Kötés: puhakötés

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 229 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5554-05-6
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu