KALANDVÁGYÓ BEFEKTETŐ

-15%
KALANDVÁGYÓ BEFEKTETŐ

Jim Rogers világ körüli utazása

Fordító: Lénárt Szabolcs

Perfact-Pro, 2012

 

 

5 490 Ft
Akció: 4 665 Ft
Kezdete: 2018.08.20   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A sztárbefektető visszatért a felülmúlhatatlan világ körüli útról: hároméves túrájával megdöntötte a leghosszabb megszakítás nélküli autós utazás Guinness-rekordját.

Sárga, egyedi építésű Mercedese volánja mögött Rogers és menyasszonya (később már felesége) 152 000 mérföldet tettek meg, és 116 országba látogattak el. Olyan elszigetelt, nem sok turista látta helyekre is eljutottak, mint Szaúd-Arábia, Mianmar, Angola, Szudán, Kongó, Kolumbia vagy Kelet-Timor. Útjuk háborús övezeteken, sivatagokon, dzsungeleken, járványokon és hóviharokon vezetett keresztül, és nemegyszer forgott kockán az életük - de a csodálatos panorámákból, illetve a felemelő, pillanatokból is bőven kijutott nekik. Utazásuk során minden lehetőséget megragadtak, hogy testközelből ismerkedjenek meg a különböző országok politikai, társadalmi és gazdasági viszonyaival. Útinaplójából kiderül, hogyan gondolkodik Rogers, milyen információk, tényezők és körülmények figyelembevételével hozza meg befektetési döntéseit, és mit gondol az egyes országok, népek, gazdaságok jelenéről és jövőjéről - beleértve saját hazáját.

A könyv közvetlen hangvételének köszönhetően úgy érezhetjük, hogy a szerző közeli barátunk, aki egy meghitt vacsora mellett osztja meg velünk úti élményeit - és annál sokkal többet: érzelmeit és véleményét a világról, őszintén. Így a kötet nemcsak a befektetések iránt érdeklődők és a pénzügyi szakemberek számára kínál rengeteg érdekességet, hanem azoknak is, akik imádnak utazni, szeretnék jobban megismerni a bennünket körülvevő világot. Mindazoknak, akik arról álmodnak, hogy egyszer ők is felkerekednek a maguk világ körüli útjára - olyan szabadon, nyitottan, kíváncsian és kalandvágyón, ahogy Rogers tette.

 

A szerző élete

 

Az 1942-ben született Jim Rogers élete első állását ötéves korában szerezte, amikor baseballmeccseken gyűjtötte össze az üres üvegeket. Ösztöndíjat nyert a Yale-re, ahol az egyetemi evezőscsapat kormányosa volt. A diploma megszerzése után az oxfordi Balliol College-ban folytatta tanulmányait. A hadseregbe tett kitérő után a Wall Streeten kezdett dolgozni. Soros Györggyel megalapította a Quantum Fund nevű globális kockázati alapot. A következő tíz évben az alap portfóliójának értéke több mint 4000 százalékkal emelkedett, miközben az S&P kevesebb mint 50 százalékkal nőtt. Harminchét éves korában Rogers úgy döntött, hogy visszavonul - nem maradt azonban tétlen.

 

Miközben saját portfólióját továbbra is ő kezelte, Rogers pénzügyprofesszorként tanított a Columbia Egyetem másoddiplomás üzleti képzésén, illetve műsorvezetője volt a WCBS The Dreyfus Roundtable és az FNN The Profit Motive című adásainak. Közben készült arra, hogy valóra váltsa élete álmát: egy világ körüli motorkerékpáros túrával. A hat kontinensen keresztülvezető, több mint 100 000 mérföldes út lett a témája Rogers első, az Investment Biker című könyvének (1994).

 

Továbbra is rendszeresen szerepelt a CNBC gazdasági műsoraiban, és óraadó professzorként is tevékenykedett, miközben egy újabb világ körüli útra, a millenniumi utazásra készült. Az út során feleségül vette Paige Parkert. Első gyermekük, Hilton Augusta Parker Rogers 2003-ban született.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-992-934-0
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu