KOMMENTÁR A BÜNTETŐELJÁRÁSI TÖRVÉNYHEZ

-10%
KOMMENTÁR A BÜNTETŐELJÁRÁSI TÖRVÉNYHEZ

Kommentár a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvényhez

A kézirat lezárva: 2018. július 1.

Főszerkesztő: Prof. dr. habil. Polt Péter

Wolters Kluwer Kiadó, 2018

 

Szerzők: dr. Békés Ádám PhD, Prof. dr. habil. Blaskó Béla, dr. Bodony István, dr. Busch Balázs, dr. Demeter Zsuzsanna, dr. habil. Elek Balázs, Prof. dr. habil. Herke Csongor DSc, dr. Ibolya Tibor, dr. Jancsó Gábor, dr. Karner Zsanett, dr. Kunyák Gergely, dr. Megyeri Gábor, dr. Miskolczi Barna, Prof. dr. habil. Polt Péter, dr. Sódor István, dr. Szathmáry Zoltán, dr. Szentmihályi-Soós Viktória, dr. Tisza-Papp Judit, dr. Vass Péter, dr. Vida József

33 065 Ft
Akció: 29 760 Ft
Kezdete: 2019.08.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A büntetőjogi reform záró akkordjaként megalkotott új büntetőeljárási törvényt az Országgyűlés 2017. június 13-án fogadta el, s a köztársasági elnök 2017. évi XC. törvényként (a továbbiakban: Be.) hirdetette ki. A Be. 2018. július 1-jén lép hatályba.

A Prof. dr. Polt Péter főszerkesztő nevével fémjelzett Be. kommentárt az teszi egyedülállóvá, hogy a szerzői valamennyien olyan kiváló büntetőjogászok, akik a törvény megalkotásában az igazságügyi miniszter által felkért szakértőként, a Szakértői Testület tagjaként, kodifikátorként vagy valamely jogi hivatásrend képviselőjeként aktív és közvetlen módon vettek részt a törvény megalkotásában, ami a leghitelesebb interpretációját teszi lehetővé a jogalkotói szándéknak. Ez hatékony segítséget nyújthat a jogalkalmazók számára abban, hogy megtalálják a megfelelő, alapos magyarázatot az ismert, illetőleg az új jogintézmények alkalmazásához.

 

A szerzők hangsúlyt fektettek a kapcsolódó jogi szabályozás, és az irányadónak tekintett joggyakorlat ismertetésére, a kapcsolódó európai uniós joggyakorlat bemutatására, különös tekintettel az Emberi Jogok Európai Bírósága vonatkozó gyakorlatára.

 

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu