MATEMATIKAI ANALÍZIS

-15%
MATEMATIKAI ANALÍZIS

Feladatgyűjtemény

Reprint kiadás

Szerző: B. P. Gyemidovics

Fordította: Petruska György

Typotex Kiadó, 2012

 

 

6 400 Ft
Akció: 5 440 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Ez a feladatgyűjtemény a számolási készséget fejlesztő, algoritmikus eljárások begyakorlását elősegítő, rutin jellegű feladatok mellett sok olyan feladatot is tartalmaz, amelyek a fogalmak jobb megértését szolgálják, egyes tételek feltételeinek szükséges vagy elégséges voltát illusztrálják, általánosításokat, ellenpéldákat tartalmaznak. Ezért kitűnően alkalmas arra, hogy feladatok kidolgozása során az olvasó szilárdan megalapozza és elmélyítse analízisbeli ismereteit.

 

A könyv elsősorban a tudományegyetemek matematika-fizika tanár szakos, valamint matematikus és fizikus hallgatóinak ajánlott, de haszonnal forgathatják mindazok, akik analízist tanulnak vagy tanítanak.

 

A használatot elősegítik az egyes fejezetek előtt található rövid, elméleti összefoglalások. Ezek a szóban forgó témakör legfontosabb fogalmaira, az alkalmazandó tételekre, összefüggésekre emlékeztetik az olvasót. Az összefoglalások átolvasása azonban nem pótolhatja az elmélet elmélyült tanulmányozását.

 

A „Megoldások” c. rész rövid válaszokat, végeredményeket tartalmaz, csupán arra szolgál, hogy az olvasó ellenőrizhesse a munkáját.

 

Borisz Pavlovics Gyemidovics (1906–1977) ukrán származású orosz matematikus, Kolmogorov tanítványa, a Moszkvai Állami Egyetem professzora. A feladatgyűjteménynek számos fordítása jelent meg és van forgalomban a mai napig.

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 596 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-2791-45-6
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu