PIARISTÁK

-20%
PIARISTÁK

Szerzetesrendek a Kárpát-medencében

Szerző: Borián Tibor, Koltai András, Legeza László

Szerkesztő: Legeza László

Piarista Rend Magyar Tartománya, 2007

4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2020.05.10   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A piarista rend élete mindig az iskola körül forgott. Ahogy változtak a katolikus iskolával szembeni társadalom elvárások, az állami előírások, és persze maguk az iskolás gyerekek is, úgy változott az évszázadok folyamán maga a piarista rend is. Ez a színes album ezeken a változásokon vezeti végig az olvasót Legeza László színes képeivel, amelyek a rend régi és új magyarországi épületeit mutatják be, iskolai küldetésének megszűnt vagy ma is élő emlékeit, Podolintól Gödig és Mosonmagyaróvártól Máramarosszigetig. A kötet ugyanakkor egyben a piarista rend magyarországi történetének legújabb teljes összefoglalása is.

Röviden bemutatja a rend nemzetközi történetét és lelkiségét is, eredeti dokumentumok és Jelenits István írásai segítségével. Koltai András új szempontok figyelembevételével, az egykori szemtanúk gyakori fölidézésével, érthetően és olvasmányosan vezeti végig az olvasót a rendtartomány történetén, amely az 1666-ban alapított privigyei rendháztól egészen a a kommmunista dikatúra korszakáig, sőt azon túl is. Ezt kiegészítve, Borián Tibor lexikonszerűen mutatja be az egyes piarista rendházak és iskolák történetét, alapítását, esetleg megszűnését és mai sorsát.

 

A kötet adatai:

Formátum: 203 x 288 x 15 mm

Kötés: Keménykötés

Megjelenés éve: 2007

Terjedelem: 144 oldal

 

Tartalomjegyzék:

 

Forrás és folyam (Urbán József), 3-5; A piarista rend története, 8-10; A piarista lelkiség; A piaristák Magyarországon (Koltai András), 14-50; A magyarországi rendtartomány házai és iskolái (Borián Tibor), 50-65; Kislexikon, 66; Piarists (English summary), 69-74; Piaristi (slovenské resumé), 75-80.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-813-071-6
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu