POLGÁRI JOG I/VI. - Bevezető és záró rendelkezések, Az ember mint jogalany, Öröklési jog

-5%
POLGÁRI JOG I/VI. - Bevezető és záró rendelkezések, Az ember mint jogalany, Öröklési jog

Harmadik, átdolgozott, bővített kiadás

A kézirat lezárva: 2018. szeptember 1.

Szerzők: Kecskés László; Kőrös András; Makai Katalin; Orosz Árpád; Osztovits András; Petrik Ferenc

Főszerkesztő: Petrik Ferenc

Szerkesztő: Wellmann György

HVG-ORAC Kiadó, 2018

4 000 Ft
Akció: 3 800 Ft
Kezdete: 2019.02.11   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A kommentár 6 kötete egyben, kedvezményesen is megvásárolható!

 

A kommentár első kötete ismerteti az új Ptk. célját, az alapelveket és az értelmező rendelkezéseket. Az emberre vonatkozóan a jogképesség és cselekvőképesség után a gondnokság alá helyezés megújult rendje, majd két új jogintézmény – a támogatott döntéshozatal, az előzetes jognyilatkozat – következik. Jelentősen változott a személyiségi jogok szabályozása és szankciórendszere, e téren kiemelendő a sérelemdíj bevezetése. Az öröklési jogból különösen a végintézkedés, a törvényes öröklés, a kötelesrész új szabályait és gyakorlati hatását ismerteti a kötet.

 

Az új Ptk. kommentárja részletes magyarázatokkal segíti a kódex szabályai közötti eligazodást, az új jogintézmények és rendelkezések megértését. A Kúria bírái, kodifikátorok, jogtudósok mutatják be a változásokat és azok következményeit. Szakszerű, ugyanakkor gyakorlatias elemzésük megkönnyíti az átállást az új kódex alkalmazására.

 

A kötet második kiadása már tartalmazza az új Ptk. törvények és az Alkotmánybíróság által végrehajtott módosításait. Ismerteti az átmeneti rendelkezéseket (Ptké.), bemutatja más jogszabályok kapcsolódó rendelkezéseit (támogatott döntéshozatal, a gondnokoltak és az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartása, a Pp. cselekvőképességhez, illetve a személyiségi joghoz kapcsolódó eljárási szabályai, a hagyatéki eljárás módosulása), valamint kitér a bírói gyakorlat változására (az 1/2014. Polgári jogegységi határozat alapján).

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 453 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu