POLGÁRI JOG II/VI. - A jogi személy

-5%
POLGÁRI JOG II/VI. - A jogi személy

Harmadik, átdolgozott, bővített kiadás

A kézirat lezárva: 2018. szeptember 1.

Szerzők: Boóc Ádám; Gadó Gábor; Gál Judit; Komáromi Gábor; Pázmándi Kinga; Sándor Tamás; Sárközy Tamás; Török Gábor; Zsohár András

Főszerkesztők: Petrik Ferenc

Szerkesztő: Sárközy Tamás

HVG-ORAC Kiadó, 2018

8 000 Ft
Akció: 7 600 Ft
Kezdete: 2020.07.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A kommentár 6 kötete egyben, kedvezményesen is megvásárolható!

 

Egy hiánypótló új rész – a valamennyi jogi személyre vonatkozó általános szabályok – bemutatásával kezdődik a kommentár második kötete. Ezt követően az egyes jogi személyekre (egyesület, alapítvány, szövetkezet, egyesülés, vállalatcsoport) alkalmazandó, az előző Ptk. szabályainál jóval részletesebb rendelkezések ismertetése következik. A gazdasági társaságokról szóló törvény – a betéti, a közkereseti, a korlátolt felelősségű társaságokra és a részvénytársaságokra vonatkozó jelentősen megváltozott tartalommal – teljes egészében beépült a kódexbe.

 

Az új Ptk. kommentárja részletes magyarázatokkal segíti a kódex szabályai közötti eligazodást, az új jogintézmények és rendelkezések megértését. A Kúria bírái, kodifikátorok, jogtudósok és ügyvédek mutatják be a változásokat és azok következményeit. Szakszerű, ugyanakkor gyakorlatias elemzésük megkönnyíti az átállást az új kódex alkalmazására.

 

A kötet második kiadása már tartalmazza az új Ptk. időközben történt módosításait. Ismerteti az átmeneti rendelkezéseket (Ptké.), bemutatja más jogszabályok kapcsolódó rendelkezéseit (az egyes jogi személyek átalakulása, szétválása, egyesülése, az egyes civil szervezetek nyilvántartása, a cégnyilvánosság, a bírósági cégeljárás és a végelszámolás területéről), valamint kitér a bírói gyakorlat változására (az 1/2014. Polgári jogegységi határozat alapján).

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 550 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu