POLGÁRI JOG V/VI. - Kötelmi jog Első és Második Rész

-5%
POLGÁRI JOG V/VI. - Kötelmi jog Első és Második Rész

Harmadik, átdolgozott, bővített kiadás

A kézirat lezárva: 2018. szeptember 1.

Szerzők: Bíró György; Farkas Attila László; Fuglinszky Ádám; Kisfaludi András; Molnár Ambrus; Petrik Béla; Vékás Lajos; Wellmann György

Főszerkesztők: Petrik Ferenc

Szerkesztő: Wellmann György

HVG-ORAC Kiadó, 2018

 

 

6 000 Ft
Akció: 5 700 Ft
Kezdete: 2019.02.11   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A kommentár 6 kötete egyben, kedvezményesen is megvásárolható!

 

A kommentár két kötetben ismerteti az új Ptk. kötelmi jogi könyvét. A kötelmek közös szabályait (jognyilatkozat, képviselet, elévülés, egyezség, teljesítés stb.) követően a szerződések általános szabályai következnek az alapelvektől a szerződéskötés és értelmezés rendjén át az érvénytelenség új szabályozásáig, majd a teljesítés és szerződésszegés megújult rendszere, valamint a szerződés megerősítésének, módosításának, megszűntetésének szabályai kerülnek sorra. Néhány újdonságot érdemes kiemelni: szerződéskötés versenyeztetési eljárásban és elektronikus úton, termékszavatosság, az érvénytelenség jogkövetkezményei és szerződésátruházás.

 

Az új Ptk. kommentárja részletes magyarázatokkal segíti a kódex szabályai közötti eligazodást, az új jogintézmények és rendelkezések megértését. A Kúria bírái, kodifikátorok, jogtudósok mutatják be a változásokat és azok következményeit. Szakszerű, ugyanakkor gyakorlatias elemzésük megkönnyíti az átállást az új kódex alkalmazására.

 

A kötet második kiadása már tartalmazza az új Ptk. időközben történt módosításait. Ismerteti az átmeneti rendelkezéseket (Ptké.), bemutatja más jogszabályok kapcsolódó rendelkezéseit (így a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól vagy a kötelező jótállásról szóló kormányrendeletet), valamint kitér a bírói gyakorlat változására (az 1/2014. Polgári jogegységi határozat alapján).

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 531 oldal

 

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu