RENDBONTÓK

-20%
RENDBONTÓK

Szerző: H. Richard Thaler

HVG Kiadó, 2016

 

 

4 499 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2018.08.07   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Kik a rendbontók és mi a rend?

A közgazdaságtan modelljeiben rend van: az elképzelt szereplők racionálisan döntenek és hatékonyan gazdálkodnak. A valóságban azonban rendbontók vagyunk: irracionálisan döntünk és pazarlóan élünk. Vajon bennünk van a hiba, vagy a közgazdaságtan modelljeiben? Dobjuk sutba az elfogadott rendet, vagy inkább söpörjük a szőnyeg alá rendbontó lelki tényezőinket? Esetleg van más megoldás?

 

RICHARD H. THALER tudományos karrierjét egy lapra tette fel, hogy megtalálja a köztes megoldást. Vállalva a tudós közösség kritikáját, közgazdászként pszichológiával kezdett foglalkozni, majd megalapította a viselkedési közgazdaságtant, hogy a lelki tényezőkön alapuló „gázos közgázos” teóriáit empirikusan igazolhassa. Személyes hangvételű önéletrajzi könyvéből kiderül, hogy a kezdeti megpróbáltatások után hogyan sikerült széles mozgalommá formálnia a viselkedési közgazdaságtant, és kezdték sikerrel alkalmazni kutatási eredményeit a közpolitikában és az üzleti életben. Ki hinné, hogy még az amerikai focicsapatok is tanácsot kértek tőle! Szellemes iróniával mutatja be, hogy a tudomány igazi rendbontójaként, hogyan tudta fokozatosan elfogadtatni a közgazdász körökben is, hogy a modellek rendjén kell változtatni, mert a rendbontás valójában nem kivétel, hanem szabály.

 

„Richard Thaler egy kreatív géniusz. Nem csak a viselkedési közgazdaságtan megalapítója, de lenyűgöző sztorizó, teli humorral. Elképesztő tehetsége ötvöződik ebben a fantasztikus könyvben.”

DANIEL KAHNEMAN közgazdasági Nobel-díjas pszichológus, a Gyors és lassú gondolkodás szerzője

 

„A könyv lenyűgöző történetekkel vezeti be olvasóit a modern közgazdaságtan világába. Ha egy liftbe kellene szorulnom egy igazi intellektuellel, Richard Thalert választanám.”

MALCOLM GLADWELL,  a Kivételesek, a Dávid és Góliát, és a Kutya szemszögéből és egyéb ritka nézőpontból szerzője

 

„Richard Thaler központi figurája volt a közgazdaságtan forradalmi átalakulásának az elmúlt harminc évében. Ebben az elbűvölő könyvben világossá tette, milyen óriási ellenállás volt a viselkedési közgazdaságtannal szemben. Könyve kötelező olvasmány! A legjobb összefoglalója a ma létező modern közgazdaságtannak.”

ROBERT SHILLER Nobel-díjas közgazdász, a Tőzsdemámor és az Animal Spirits társszerzője

 

„Az üzleti élet valamennyi szerepelőjének ajánlom ezt a könyvet. Állítatom, hogy megéri az árát. Rendkívül élvezetes. Felesleges ennél többet mondani.”

RORY SUTHERLAND, az Ogilvy & Mather UK alelnöke

 

„Richard Thaler nem csak a viselkedési közgazdaságtan megalapítója, de nagy mesélő és igazi megfigyelő komikus is. Történeteit hallgatva, hátradőlve egy karosszékben, egy pohár bor kíséretében, megtudhatjuk, hogyan lehetett rávenni a közgazdászokat, hogy elismerjék az emberi lélek igazi természetét.”

CHIP HEAT, Stanford Egyetem

 

Richard H. Thaler a viselkedési közgazdaságtan úttörője. A Chicagói Egyetem Booth Üzleti Karának professzora. 2015-től az Amerikai Közgazdasági Egyesület elnöke. A Nudge – Jobb döntések egészségről, pénzről és boldogságról – a pénzügyi válság után  című könyv társszerzője. „A viselkedési közgazdaságtan úttörőinek számtalanszor fel kellett emelniük szavukat a közgazdaságtan felkent főpapjaival szemben a túlzottan racionális modellek valószerűtlensége miatt.” „A fejlődési folyamat, amelynek során kialakul a közgazdaságtudomány egy átfogóbb, az emberi lényt előtérbe helyező változata, még javában zajlik.”

 

A kötet adatai:

Formátum: 160x235mm

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 320 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-304-354-7
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu