RÓMÁBÓL HUNGÁRIÁBA

-20%
RÓMÁBÓL HUNGÁRIÁBA

A De Camillis János József munkácsi püspök halálának 300. évfordulóján rendezett konferencia tanulmányai

Collectanea Athanasiana

Szerkesztő: Véghseő Tamás

Szent Atanáz Kiadó, 2008

4 000 Ft
Akció: 3 200 Ft
Kezdete: 2020.05.08   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A tanulmányok neves hazai és külföldi szerzői az 1689-ben munkácsi püspökké kinevezett görög szerzetes életpályáját és korát mutatják be, sok-sok új adattal egészítve ki eddigi ismereteinket. A kötet a 2006 szeptemberében megrendezett nemzetközi egyháztörténeti konferencián elhangzott előadások szerkesztett változatát tartalmazza. A kötet számos, eddig kiadatlan levéltári forrást is tartalmaz, elsősorban római levéltárakból. A művészettörténeti témájú tanulmányokat fekete-fehér fényképek illusztrálják.

 

A kötet szerzői: Szabó Péter, Oleh Turiy, Molnár Antal, Antonis Fyrigos, Cyrill Vasil, Bitskey István, Makláry Ákos, Baán István, Janka György, Ovidiu Ghitta, Ovidiu Pop, Gheorghe Gorun, Véghseő Tamás, Ivancsó István, Puskás Bernadett, Terdik Szilveszter.

 

A kötet adatai:

Formátum: 166 x 241 x 31 mm

Kötés: Keménykötés

Megjelenés éve: 2008

Terjedelem: 356 oldal

 

Tartalomjegyzék:

 

Szabó Péter: A keleti közösségek katolikus egyházba tagozásának ekkleziológiai elvei és jogi struktúrái az uniók korában (15–17. század) Oleh Turiy: A kijevi egyház önazonosságának alakulása a breszti unió után Molnár Antal: A szerb ortodox egyház és az uniós kísérletek a 17. században Antonis Fyrigos: A khioszi De Camillis János munkácsi püspök tanulmányai és lelkipásztori tevékenysége Cyril Vasiľ: De Camillis La vita divina ritrovata fra’ termini del tutto e del nulla című aszketikus műve Bitskey István: Telekesy István egri püspök Róma-élménye Baán István: De Camillis szebasztei püspökké és apostoli helynökké való kinevezése és felszentelése Makláry Ákos: Az apostoli vikariátus intézménye a 17. században 149 Zachar József: A háborúk sújtotta Magyar Apostoli Királyság, mint a munkácsi püspök tevékenységének színtere 1689 és 1706 között Janka György: De Camillis püspök zsinatai Baán István: Lelkipásztori problémák és megoldási kísérleteik: a „bigámus” papok Ovidiu Ghitta: De Camillis püspök első látogatása Szatmárnémetiben Gheorghe Gorun: De Camillis püspök és a Bihar vármegyei görög katolikus egyház létrejötte Ovidiu Pop: De Camillis püspök katekizmusa Véghseő Tamás: Kollonich Lipót bíboros és a munkácsi egyházmegye görög katolikusai Ivancsó István: Izaiás szerzetes papi tevékenysége De Camillis püspök idején Puskás Bernadett: De Camillis püspök portréja és a munkácsi püspökök arcképcsarnoka Terdik Szilveszter: A bikszádi monostor kegyképének eredete

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-878-091-1
Kiadó
Szent Atanáz Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu