SEGÉDLET AZ ÁLLAMHÁZTARTÁSI KÖNYVVITELI SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK TOVÁBBKÉPZÉSÉHEZ 2019

-10%
SEGÉDLET AZ ÁLLAMHÁZTARTÁSI KÖNYVVITELI SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK TOVÁBBKÉPZÉSÉHEZ 2019

Szerzők: Szamkó Józsefné, Sándorné Új Éva

Wolters Kluwer Kiadó, 2019

11 435 Ft
Akció: 10 290 Ft
Kezdete: 2019.08.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az államháztartás területén könyvviteli szolgáltatást végzőknek – hasonlóan a korábbi évekhez – a 2019. évben is kötelező, központi tematika alapján történő oktatáson kell részt venniük. Kiadványunk a 2019. évi továbbképzésre készült a Pénzügyminisztérium által a mérlegképes könyvelők részére előírt kötelező tematikára épülve, több témakörben részletesebb magyarázatokkal, gyakorlati esetek bemutatásával kiegészítve.

Az előzőeknek megfelelően, könyvünk az „Aktuális számviteli kérdések” részben tartalmazza a 2018. évben, év közben megváltozott számviteli szabályokat és a 2018. január 1-jétől hatályos új elszámolási szabályokat. Ebben az évben a kötelező tematika változtatott az eddigi azon gyakorlaton, hogy az adott évet érintő jogszabályi változásokon túlmenően több számviteli témakör részletes bemutatása helyett csak egyetlen témakör (saját tőke) feldolgozását írta elő, az oktatás többi részében egy rendkívül részletes esettanulmányon keresztül kell bemutatni a költségvetési szervek könyvvezetése és beszámolókészítése közötti összefüggéseket.

A számviteli részen túlmenően ebben az évben is része a kötelező tematikának A számvitelt érintő egyéb jogszabályi környezet változásai fejezet. Ezen belül külön-külön kerül bemutatásra az államháztartáshoz kapcsolódó jogi szabályozás változása, amely az államháztartásról szóló törvényben (2011. évi CXCV. tv.) és a végrehajtására kiadott kormányrendeletben [368/2011. (XII. 31.) Korm. rend.] 2018. év során bekövetkezett változásokból tevődik össze. Szintén a jogszabályi környezet része az adózással kapcsolatos változások bemutatása. Ezen belül részletesen bemutatásra kerülnek – gyakorlati példákkal is kiegészítve – a személyi jövedelemadóról szóló törvény (1995. évi CXVII. tv.), az adózás rendjéről szóló törvény (2017. évi CL. tv.) és az adóigazgatási rendtartásról szóló törvény (2017. évi CLI. tv.) változásai.

A számviteli és gazdálkodási rész kiegészítéseként könyvünk mellékletében több, az anyag jobb elsajátítását szolgáló kiegészítések, felsorolások is megtalálhatóak.

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 180 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu