SZOLGÁLJ, HOGY VEZETHESS

-20%
SZOLGÁLJ, HOGY VEZETHESS

Amit egy elit katonától tanulhatunk az üzleti életben

Szerző: Porkoláb Imre

HVG Kiadó, 2016

 

 

3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2018.08.18   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Hogyan vezessünk és motiváljunk egy csapatot kilátástalan helyzetekben?

Miként kezeljük a feladatokkal együtt járó stresszt és kimerültséget?

Ha egy komplex környezetben válsághelyzet lép fel, hogyan vonjunk be a megoldás keresésébe a saját szervezetünkön kívül másokat is?

 

Porkoláb Imre ezredes huszonhárom évvel ezelőtt, az akkori Varsói Szövetség országainak katonái közül elsőként került be a világ legjobbnak tartott tisztképző intézményébe. Rendhagyó vezetéselméleti könyvében betekintést nyújt a 250 éves hagyományokkal rendelkező Sandhursti Királyi Katonai Akadémia rejtett világába, és testközelből mutatja meg a katonai kiképzést.

Az immár a NATO-parancsnokság képviselőjeként a Pentagonban dolgozó szerző személyes történetekre épülő kötetében a rendkívüli helyzetekben szerzett vezetési tapasztalatait osztja meg velünk. A bemutatott módszereket extrém környezetre találták ki és optimalizálták olyan vezetők, akiknek saját és embereik élete múlott a megoldáson. Ugyanakkor a könyv nem csak vezetőknek szól, az igazi értéke abban rejlik, hogy változást idéz elő, és rádöbbenünk, hogy mindnyájunkban ott rejtőzik a mindennapi hős.

 

A doktori fokozattal rendelkező Porkoláb Imre tanulmányait a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, a Sandhursti Királyi Katonai Akadémián, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és az Egyesült Államok Haditengerészeti Posztgraduális Iskolájában folytatta. Harcolt Irakban és Afganisztánban, majd a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj parancsnoka lett.

A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán szakértője a gerillaharcnak és a terrorellenes hadviselésnek, az ehhez kapcsolódó vezetéselméletet – a hagyományostól eltérő vezetést – és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja és rendszeresen publikál a témában. 2015 júliusától a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) képviselőjeként a Pentagonban dolgozik, ahol az amerikai egyesített vezérkarral, a Védelmi Minisztériummal, illetve a Washingtonba települt kiemelt kutatóintézetekkel tartja a kapcsolatot.

Pszichológus feleségével és kisfiával jelenleg Washingtonban él.

 

A kötet adatai:

Formátum: 145x210mm

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 340 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-304-296-0
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu