TANULMÁNYOK A KERESZTÉNY BÖLCSELET, A KATOLIKUS TEOLÓGIA ÉS A KÁNONJOG KÖRÉBŐL

-10%
TANULMÁNYOK A KERESZTÉNY BÖLCSELET, A KATOLIKUS TEOLÓGIA ÉS A KÁNONJOG KÖRÉBŐL

Szerkesztette: Kuminetz Géza

Szent István Társulat, 2019

3 400 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2019.12.08   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Tanulmánykötetünk a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar és Lelkipásztorkodástan Tanszék által 2018. november 2-án rendezett szakmai kollégiumának előadásait és a Szent István Tudományos Akadémia Hittudományi és Bölcseleti Osztálya tagjainak székfoglaló előadásait tartalmazza. A gyűjteményben helyet kapott egy, ugyancsak a Szent István Tudományos Akadémia keretei közt elhangzott előadás is, az Eucharisztia témakörében.

A Liturgika és Lelkipásztorkodástan Tanszék rendhagyó témát tűzött ki megvitatásra egy szakmai kollégium keretén belül, nevezetesen a Katolikus Egyház társadalmi tanítását. A téma rendhagyó jellege hamar eltűnik, ha tanulmányozzuk Az Egyház társadalmi tanításának Kompendiumát, melyben az Egyház társadalmi tanítása, illetve ennek a hívekkel, a jóakaratú emberekkel való megismertetése, valamint a lelkipásztori terepen való érvényesítése lényegi lelkipásztori tevékenységnek minősül. A konferencia meghívott előadói a szakma neves hazai művelői voltak, akik részben egyetemünk és fakultásunk tanárai, részben a Szent István Tudományos Akadémia tagjai, részben pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatói közül kerültek ki.

Ami a Szent István Tudományos Akadémia székfoglaló előadásait illeti, ki kell emelnünk, hogy az előadók nagy többsége a PPKE HTK professzora. Közülük ki-ki a maga szakterületéről választott aktuális témát. Úgy láttuk célszerűnek, hogy ezeket az előadásokat is ebben a kötetben tesszük közzé és bocsátjuk az érdeklődők rendelkezésére.

Köszönet illeti az előadókat, az érdeklődő közönséget. Végül a szerkesztő köszönetet mond a PPKE vezetésének, különösen korábbi rektorának, Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem úrnak, aki e kötet kiadásának tervét eszmeileg és anyagilag is támogatta.

A kötet adatai:

Formátum: 17x24 cm

Kötés: puhafedeles

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 356 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632778310
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu