UTAZÁS A TÁNYÉR KÖRÜL

-20%
UTAZÁS A TÁNYÉR KÖRÜL

Szerző: Arató Györgyi

SpringMed Kiadó, 2013

 

 

850 Ft
Akció: 680 Ft
Kezdete: 2019.08.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A mesekönyv az egészséges táplálkozás világába kalauzolja el a gyermekeket dietetikai és egészségpedagógiai ismereteket ötvözve egy, a gondolkodási szintjüknek megfelelő, fantáziájukat megmozgató történeten keresztül.

 

A táplálkozási ismeretekben gazdag történeteket hozzájuk kapcsolódó játékos feladatok, ételreceptek egészítik ki, így a mesekönyv tartalmi felépítésénél fogva akár oktatási anyagként is hasznosítható. Egy-egy fejezet a táplálkozási piramis egy szintjét, vagyis egy adott élelmiszercsoportot jelenít meg a mesék világában, valamint minden fejezet végén a gyermekek különböző játékokon keresztül elmélyíthetik, kibővíthetik az előzőekben megszerzett tudásukat. Továbbá útmutatást kapnak, hogy miből, mennyit és hányszor kellene enniük ahhoz, hogy táplálkozásuk kiegyensúlyozott legyen, ehhez nyújtanak ötleteket Séfike papagáj mintareceptjei.

 

A mese főhőse egy falánk hajós kapitány, akinek léghajója a „nehéz ételeknek” és a túlsúlyának köszönhetően olyan alacsonyra süllyed, hogy nem tud hazamenni a családjához. Ekkor elhatározza, hogy ezentúl megpróbál odafigyelni az egészségére, a helyes táplálkozásra és az üresen tátongó élelmiszerkamráját, amit előzőleg saját maga fosztott ki, olyan élelmiszerekkel tölti fel, amelyek „könnyűek” és nem gyarapítják tovább a testtömegét. Ezzel az elhatározással kezdi meg kalandozásait a különböző élelmiszercsoportokat jelképező szigeteken:
1, Folyadékok szigete
2, Az aranytenger szigete (gabonák)
3, Az ezerszínű sziget (zöldségek, gyümölcsök)
4, A szürke óriások szigete (húsok, tejtermékek)
5, A kísértés szigete (nassolnivalók)
6, A vidámság szigete (mozgás)
Minden egyes szigetnek különleges lakói vannak, pl. vitamin-tündérek, zsírkalózok, Bon-bon lady-k, stb., akiktől különböző, kalandos úton-módon szerzi be a kapitány az élelmiszereket, továbbá ők azok, akik ellátják jó tanácsokkal, hasznos ismeretekkel. Így a mese végére sikerül lefogynia és léghajójával (amely egyben egy táplálkozási piramist jelképez) elég magasra tud emelkedni ahhoz, hogy hazajusson a családjához.


Arató Györgyi
Tanulmányait a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Szakán kezdte, ahol dietetikus szakon végzett, majd lediplomázott az egészségügyi szaktanár szakon is, ahol szakdolgozatát a túlsúlyos és elhízott gyermekek témakörében írta. Tagja az MDOSZ-nek és a MTT-nek is, előbbiben évek óta vezetőségi tag. Éveken keresztül részt vett a kisgyermekek és iskoláskorúak körében végzett táplálkozás-egészségügyi vizsgálatokban, mely területeken prevenciós programok kidolgozásában, előadásokban és publikációkban is aktívan szerepet vállalt.

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 44 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5166-50-1
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu