VÁLASZTÁSI RÉSZVÉTEL ÉS ALKOTMÁNYJOG

-5%
VÁLASZTÁSI RÉSZVÉTEL ÉS ALKOTMÁNYJOG

A szavazási módok

Szerző: Hallók Tamás

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

5 000 Ft
Akció: 4 750 Ft
Kezdete: 2019.02.11   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A választásokon minden állampolgárnak alanyi joga van befolyásolni azt, hogy kikből álljanak a népképviseleti szervek. Ezért szükséges arra törekedni, hogy növekedjen a részvétel.

 

Ez a könyv a különböző szavazási módokat a részvétel növelésének szemszögéből vizsgálja, s a következő kérdésekre keresi a választ:

- Megfelelően garantálják-e a választások tisztaságát azok a szavazási      módok, amelyekkel a szavazás napján lakóhelyüktől távol levők élhetnek?

- Kedvezőek-e, kényelmessé teszik-e a választópolgárnak a szavazást?

- Alkalmasak-e a választási részvétel növelésére?

 

A szerző megvizsgálja alkalmazásuk hazai és nemzetközi tapasztalatait, nem mellőzve a történeti és összehasonlító jogi módszert sem. A hagyományos, papíralapú szavazási módokat (átjelentkezéssel szavazás, mozgóurnás szavazás, levélben szavazás, külképviseleti szavazás) ismerteti, próbál rávilágítani a szabályok hiányosságaira is. Emellett foglalkozik a modern technika vívmányával, az elektronikus szavazással is.

A könyv hasznos lehet a jogtudomány művelőinek, a jogszabály-előkészítőknek a további munkájuk során, a választási szervek tagjainak, egyetemi hallgatóknak és a választások iránt érdeklődő választópolgároknak is.

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 400 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu