Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Termék részletek


KETTŐS ADÓZTATÁSI EGYEZMÉNYEK

KETTŐS ADÓZTATÁSI EGYEZMÉNYEK
1 700 Ft1700

Az Adózás Európában – III. Nemzetközi Adókonferencia előadásaiból készült tanulmányok

Szerzők: Erdős Gabriella, Gombkötő Bálint, Dr. Herich György, Dr. Reményi Gábor, Dr. Supala Ágnes, Szölgyémy Balázs, Dr. Winkler László

Szerkesztő: Gunszt Katalin

Lektor: Dr. Herich György

PENTA UNIÓ Zrt., 2009

 

A nemzetközi adózás területén a kettős adóztatási egyezmények jelentős részhalmazt képviselnek, ezért is kerültek a III. Nemzetközi Adókonferencia fókuszába. A konferencia előadásait tartalmazó jelen kiadvány azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek túllépnek a szakkönyvek szokásos keretein, és a határterületeket kutatják a felkért neves elméleti és gyakorlati szakemberek prezentálásában.

 • Az első fejezet a kettős adóztatási egyezmények és a modellegyezmények kapcsolatának bemutatása mellett az adóverseny és az aluladóztatás elleni védekezési módszereket, valamint az egyezmények továbbfejlesztésének lehetséges irányait vizsgálja.

  Az egyezményeknek változó jogi környezetben kell életképességüket bizonyítaniuk, olyan környezetben, amikor pl. az EU jogrendszere felülírja az egyezményi célokat (pl. irányelvek), vagy annullálhat egyes területeket (pl. harmonizáció).

  A kettős adóztatási egyezmények térbeli és időbeli korlátainak bemutatása mellett górcső alá kerül a jogi és gazdasági kettős adóztatás dilemmája, a forrásország-telephely-illetőség érdekkomplexuma, a fogalmakhoz kötődő bizonytalanságok kérdései, a központi és helyi adók viszonya.

  A kettős adóztatási egyezmények igen komoly ország-érdekeket hordoznak, jelentős szerepet játszanak a nemzetközi forgalomban keletkező jövedelmek adóztatási helyének, az adóbevételek egyes államok költségvetései közötti elosztásában. A tanulmány a magyar vélt vagy valós érdekek érvényesülését kutatja a hazai egyezményhálózat tükrében. A magyar egyezmények tükrözik a magyar gazdaság, a magyar pénzügyi szakma színvonalát. Melyek a magyar egyezmények jellemzői nemzetközi összehasonlításban? Milyen stratégiát követünk az átdolgozások során? Melyek a legfrissebb egyezményeink? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a magyar tárgyaló delegáció tagja által tartott előadás.

  Minden adózási téma „ikertársa” az ellenőrzés. A tanulmány szerzője az adóhatóság mozgásterét, az adóhatóság nemzetközi kapcsolatainak jogi alapjait mutatja be az információ, a behajtás, az egyeztető eljárás, a többoldalú ellenőrzés területén. Bepillantást nyerhetünk az adóhatóság módszereibe, eredményeibe és korlátaiba.

  A kettős adóztatási egyezményhálózat igazi csemege az adózással foglalkozó elméleti és gyakorlati szakemberek számára. A leggyakrabban alkalmazott adótervezési eszközök mellett a mozgástérről és a korlátokról is hasznos információt kaphatunk a tanulmányokból.

  A nemzetközi adózás adókonferencián szerettük volna a gyakorlati életben tevékenykedők, az elméleti kutatások iránt fogékony adótanácsadók, az egész szakma figyelmét azokra a területekre irányítani, amelyek megoldatlanok, adókockázatot rejtenek, elgondolkodtatóak és továbbgondolásra érdemesek.

   

   

  A tartalomból:

  1. A kettős adóztatás és a modellegyezmények
  2. Az egyezmények és az EU-jog kapcsolata
  3. Adótervezési lehetőségek
  4. A kettős adóztatás különös esetei
  5. A magyar érdek érvényesülése
  6. Legújabb egyezményeink és az egyezmények korszerűsítése
  7. Adóhatósági együttműködés  Megjelenés éve: 2009

  Terjedelem: 63 oldal

 • ISBN
  9789638663757
  Kiadó 
  Penta Unió
  VTSZ
  4901
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.