MARX & IDEOLÓGIA - Elfogyott

MARX & IDEOLÓGIA - Elfogyott

Szerző: Kiss Viktor

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

2 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

"Egy olyan Marx képe bontakozik ki előttünk, aki a 19. század rohamosan változó viszonyai között önkorrekciókon, válságokon, kihívásokon keresztül keresi saját útját. Jelentős munka, amely a szerző elemző készségéről, elméleti felkészültségének alaposságáról tanúskodik."

(Balogh István társadalomelméleti kutató, az MTA Politikatudományi Intézetének rendszerváltás utáni első igazgatója)

 

„Kiss Viktor könyve bizonyítja, hogy elméleti kérdésekről is lehet közérthetően írni.Könyve a marxi ideológiaelméletek eredeti bemutatása. Friss, izgalmas és provokatív.”

(Szerdahelyi István esztéta, több eszmetörténeti és társadalomkritikai könyv szerzője)

 

„A posztmodern Marx megérkezett.”

(Fordulat, társadalomelméleti folyóirat)

 

Kiss Viktor legújabb könyvének kiindulópontja szerint az ezredforduló után újra kell fogalmaznunk viszonyunkat Marx életművéhez. A marxi ideológia-elméletek rekonstrukciója során ennek lehetőségeit kutatja. Egy újszerű recepciótörténeti áttekintést követően megvizsgálja, hogyan kerül elő ez a probléma a korai művekben az ifjúhegeliánus mozgalom belső vitái kapcsán; hogyan játszik kulcsszerepet Marx értelmiségi helykeresésében; hogyan vezet radikális elképzeléseinek megfogalmazásához. A szerző szerint az ideológiaelmélet kapcsán feltárulnak Marx gondolatvilágának eddig rejtett dimenziói – hiszen „a német gondolkodó mindig ehhez a témához fordul, ha valamifajta kihívással vagy krízissel találja magát szembe”. A könyv Marx elévülhetetlen érdemének tekinti, hogy elsőként kezelte súlyuknak megfelelően a társadalmi-politikai integráció ideológiai eszközeit és folyamatait.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 302 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-390-5
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu