A MAGYAR EMBERITŐKE-ÁLLOMÁNY ÁLLAPOTA

-20%
A MAGYAR EMBERITŐKE-ÁLLOMÁNY ÁLLAPOTA

Szerző: Somogyi Ferenc

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Platón Európa-programja szerint az igazságos állam feltétele, hogy minden egyes polgárnak csak azt a munkamegosztási helyet szabad elfoglalnia, amelyre „természete születésénél fogva a legalkalmasabb”.

3 100 Ft
Akció: 2 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A T. Olvasó kezében tartott kötet minden fejezete a „platóni idea” fényében keresi a magyar emberitőke-állomány szétzilálódásának okait, s az újrarendeződés lehetőségének feltételeit. Ez az alapállás vezette a szerzőket több régi-új jelenség középpontba állításához: az életvilág, az ép családok megkülönböztetett gazdasági szerepének kiemeléséhez, a gazdasági növekedéstől a jólét felé vezető pálya egyengetéséhez,a liberalizált oktatás-nevelés csapdáinak megvilágításához,a parttalan innováció veszélyeinek bemutatásához,a társadalmi-gazdasági folyamatok időigényének, ciklikusságának leírásához (a könyv legfontosabb üzenetéről van szó), a jövő lehetséges eseményterének vázolásához.

 

A kötet nem egyetlen „kősziklából faragott”. Hosszú, válságos, zaklatott évtizedek alatt gyűjtötték össze a szerzők azokat a kisebb-nagyobb „köveket”, amelyekből munkájuk összeállt.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2011
Terjedelem: 308 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-448-3
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu