Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Termék részletek


A MAGYAR TÖRZSSZÖVETSÉG ÉS PATRIMONIÁLIS KIRÁLYSÁG KÜLPOLITIKÁJA

-20%
A MAGYAR TÖRZSSZÖVETSÉG ÉS PATRIMONIÁLIS KIRÁLYSÁG KÜLPOLITIKÁJA
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft2240
Kezdete: 2018.03.06   A készlet erejéig!

Szerző: Deér József

Attraktor Kiadó, 2015

 

A XX. századi magyar történettudomány elfeledett munkáit bemutató sorozat kötete a svájci emigrációban elhunyt kiváló középkorkutató első összefoglaló munkáját tartalmazza, mely eredetileg 1928-ban jelent meg, s gyakorlatilag hozzáférhetetlen. A kötet részletesen elemzi a honfoglaló, majd megtelepülő magyar törzsek külpolitikai aktivitását, majd pedig a megszülető és megerősödő magyar állam nemzetközi kapcsolatait.

 

 • Dolgozatom a magyarság mai hazájában eltöltött három évszázados életének külpolitikai vonatkozásait iparkodik a teljes forrás és irodalmi anyag felhasználásával szintézisbe foglalni.

  Az újabb történeti kutatás kétségtelenné tette, hogy a honfoglalást megelőző és közvetlenül követő hadjáratok a magyarság tudatos nyugatra törekvésének kifejezői. A keleti ellenség támadásának kitéve, a 896 és 900 között birtokba vett új szállásföldet sem tekinthették végleges hazájuknak, hanem kalandozások révén a továbbköltözés lehetőségét keresték. A mai Magyarország területén vívott honfoglalás előtti harcaiban a magyarság csakis a Dunavidék politikai-etnikai viszonyait ismerhette meg, a távolabbi nyugaton és délnyugaton elterülő államok erejéről, ellenállóképességéről biztos tudomása aligha lehetett.

  A kötet adatai:
  Kötés: ragasztókötött
  Kiadás éve: 2003
  Terjedelem: 206 oldal


 • ISBN
  9786155257674
  Kiadó 
  Attraktor Kiadó
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.