A MAGYAR TÖRZSSZÖVETSÉG ÉS PATRIMONIÁLIS KIRÁLYSÁG KÜLPOLITIKÁJA - Elfogyott

A MAGYAR TÖRZSSZÖVETSÉG ÉS PATRIMONIÁLIS KIRÁLYSÁG KÜLPOLITIKÁJA - Elfogyott

Szerző: Deér József

Attraktor Kiadó, 2015

2 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A XX. századi magyar történettudomány elfeledett munkáit bemutató sorozat kötete a svájci emigrációban elhunyt kiváló középkorkutató első összefoglaló munkáját tartalmazza, mely eredetileg 1928-ban jelent meg, s gyakorlatilag hozzáférhetetlen. A kötet részletesen elemzi a honfoglaló, majd megtelepülő magyar törzsek külpolitikai aktivitását, majd pedig a megszülető és megerősödő magyar állam nemzetközi kapcsolatait.

 

Dolgozatom a magyarság mai hazájában eltöltött három évszázados életének külpolitikai vonatkozásait iparkodik a teljes forrás és irodalmi anyag felhasználásával szintézisbe foglalni.

Az újabb történeti kutatás kétségtelenné tette, hogy a honfoglalást megelőző és közvetlenül követő hadjáratok a magyarság tudatos nyugatra törekvésének kifejezői. A keleti ellenség támadásának kitéve, a 896 és 900 között birtokba vett új szállásföldet sem tekinthették végleges hazájuknak, hanem kalandozások révén a továbbköltözés lehetőségét keresték. A mai Magyarország területén vívott honfoglalás előtti harcaiban a magyarság csakis a Dunavidék politikai-etnikai viszonyait ismerhette meg, a távolabbi nyugaton és délnyugaton elterülő államok erejéről, ellenállóképességéről biztos tudomása aligha lehetett.

A kötet adatai:
Kötés: ragasztókötött
Kiadás éve: 2003
Terjedelem: 206 oldal


Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155257674
Kiadó
Attraktor Kiadó
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu