A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

NEMZETKÖZI ADÓTERVEZÉS

NEMZETKÖZI ADÓTERVEZÉS

Harmadik, átdolgozott kiadás

Szerző: Dr. Herich György

Lektor: Dr. Deák Dániel

PENTA UNIÓ Zrt., 2011

 

Gondolt-e már arra, kedves Olvasó, hogy az adó a vállalkozások számára éppen olyan "költségelem", mint az anyag, a bér vagy az eszközök? Vajon hány szakmai előadást hallgattak végig, szakkönyvet olvastak el az utóbbiak tanulmányozására? És ezzel szemben vajon mennyi szakirodalmat olvastak, előadást hallgattak az adótervezés témakörében?

 

Fő kategória >Gazdaság, üzleti élet, pénzügy >Adó, illeték, vám
6 800 Ft6800
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A magyar vállalkozások nemzetközi versenyképességének fontos eleme a költséggazdálkodás. A vállalkozások költségszerkezetének fontos, egyes esetekben meghatározó eleme az adó. A kiélezett versenyben csak akkor képesek a magyar vállalkozások helytállni, ha az adózás területén is élnek azokkal a módszerekkel és eszközökkel, amelyeket a versenytársak naponta használnak. A könyv azokat az eszközöket és módszereket mutatja be, amelyekkel a magánszemélyek, a vállalkozások, a holdingok nemzetközi kapcsolataik során képesek az adófizetési kötelezettségük optimalizálására, és ezáltal versenyképességük javítására.

A globalizálódó világgal párhuzamosan az adótanácsadó tevékenység is globalizálódik. Ez egyben a tevékenység bonyolultabbá, komplexebbé válásához is vezet. A magyar szakirodalomban méltánytalanul elhanyagolt terület az adótervezés kérdése. Egy egész adótanácsadó generáció lett kiképezve, nőtt fel nemzetközi adózási, adótervezési ismeretek nélkül. A jelen kötettel kísérletet teszünk arra, hogy bevezetést adjunk a magyar és a nemzetközi adótervezés világába.

A tankönyv fontos célja, hogy szemléletváltozást érjen el az adótervezés kissé misztikus világával kapcsolatban úgy, hogy az elfoglalhassa méltó helyét a vállalkozások gazdálkodásában, az eredménytervezésben. Szeretnénk, ha az adótervezést körülfogó köd eltűnne, és az adótervezésre, mint a vállalati gazdálkodás fontos, nélkülözhetetlen és legális eszközére tekintsenek.

Az adótervezés könyv két kötetből áll, a Nemzetközi Adótervezésből és a Magyar Adótervezésből. Az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk következtében a két terület mindinkább csak szimbiózisban vizsgálható.

A Nemzetközi Adótervezés című könyv a nemzetközi tapasztalatok és módszerek ismertetésével módszertanilag megalapozza a Magyar Adótervezés kötetet, amely elsősorban a belföldi környezetben történő adótervezés bemutatását tűzte ki célul. Mindkét kötet magas szintű elméleti és gyakorlati szakmai megalapozottságot feltételez az Olvasótól, hiszen az adótervezés szintézise mindazon adótanácsadói ismeretnek, amelyet a korábbi tanulmányok és a gyakorlat segítségével elsajátítottunk.

 

 

A tartalomból:

1. Adótervezés

Az adótervezés forgalma

Adótervezés, adópolitika, adómenedzsment

Az adótervezés célja

Az adótervezés eszköztára, módszerei

Az adótervezés legitimációja

1. Nemzetközi adótervezés

A nemzetközi adótervezés sajátosságai

A nemzetközi vállalkozások alapítása

A működő nemzetközi vállalkozás adótervezése

A személyi jövedelemadó tervezésének egyes kérdései

Forgalmi adó

Vagyonszerzés adózása

1. Adótervezés – Adókockázat

Adókockázati elemekMellékletek

Megjelenés éve: 2011

Terjedelem: 218 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789638921031
Kiadó
Penta Unió
VTSZ
4901
Vélemények
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés