BEVEZETÉS AZ ÜZLETI BIZTOSÍTÁSBA

BEVEZETÉS AZ ÜZLETI BIZTOSÍTÁSBA

Szerző: Sándorné Új Éva

PENTA UNIÓ Zrt., 2010

 

3 600 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Tisztelt Olvasó!

 

A biztosítási szakmát érintően kiváló szakemberek tollából jelentek meg publikációk. Újat írni már nem lehet. A szerző csupán annyit tehetett, hogy megpróbálta közgazdász szemmel összerendezni, és a nem szakmabeli számára is érthetővé, tanulhatóvá tenni ennek a fantasztikus szakmának az alapismereteit. Az Üzleti biztosítások alapjai című könyv egy alapozó tankönyv, amely további biztosítási tanulmányok alapját képezi, de sikerrel forgathatják azok is. akik csupán saját biztosítási ügyeik intézéséhez keresnek kapaszkodókat.

 

A könyv nem törekszik - nem is törekedhet teljességre, de tartalmazza azokat a legszükségesebb tudnivalókat, amelyek elsajátítása után az üzleti biztosítások piaca átláthatóbbá, a biztosítási termékek ismertebbé, a szerződések érthetőbbé válnak.

 

A könyv megírása kettős célt szolgált:

 

Ez a könyv a "Biztosítás - társadalombiztosítás" című tantárgy tananyagának önálló elsajátításához készült. A kiadvány célja az alapvető biztosítási ismeretek összefoglalása, a bonyolult összefüggések érthetővé tétele, a hallgatók utánajárástól való mentesítése. Útmutató jellegűen tartalmazza mindazokat az információkat, amelyek az elméleti ismeretek megszerzéséhez nélkülözhetetlenek. Segíti a hallgatókat abban, hogy szakkönyvek, tankönyvek, jogszabályok, szakmai folyóiratok, továbbá az interneten hozzáférhető információk felhasználásával birtokába jussanak mindazon aprólékos ismereteknek is, amelyek alapján akár kívülállóként, akár ügyfélként megismerhessék e rendkívül érdekes és értékes szakma művelésének alapjait.

 

A könyv ajánlható mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni az üzleti biztosítások lényegével, alapvető fogalmaival, a biztosítási termékekkel, a fizetendő díjak kalkulációjának alapjaival, a biztosítási szerződések lényeges jellemzőivel, hogy tudásukat felhasználva bátrabban kezeljék felmerülő kockázataikat, esetleges pénzügyi szükségleteiket a biztosítási termékek segítségével. A tanulni vágyók elsajátíthatják azokat a legfontosabb ismereteket, amelyek a biztosítási kockázat felméréséhez, a konkrét szerződések megkötéséhez, a díjszabás megértéséhez szükségesek. Információk szerezhetők a káreseményekkel kapcsolatos teendőkről, a kárrendezés lebonyolításáról.

 

A könyv alapvetően két részből áll. Az első rész a kockázatelméleti alapokon túl bemutatja a biztosítási piac keresleti-kínálati oldalát, a biztosítási termékek felépítését, a szerződéskötési lehetőségeket, a biztosítási szerződések közös vonásait, a díjszabási lehetőségeket, a díjdifferenciálás módjait, és a biztosító kárrendezésének főbb szabályait.

 

A könyv második része bemutatja a személybiztosítások, a vagyonbiztosítások, a felelősségbiztosítások és a jogvédelmi biztosítások alapvető jellemzőit, amelyek végiggondolásához, tanulmányozásához mindenkinek érdeke fűződik.

 

A szerző

A tartalomból:

Bizonytalanság – veszély – kockázat
A biztosítási piac
A biztosítási rendszer alapintézményei
Ág – ágazat – termék – módozat
A biztosításközvetítők
A szakmai szövetségek
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
A biztosítási szerződés
A biztosítási díj
A biztosítástechnikai tartalékok
A kárrendezés-szolgáltatás
A virtuális biztosítás
A határon átívelő biztosítás
A viszontbiztosítás
Az életbiztosítások
A klasszikus életbiztosítások
A unit-linked életbiztosítások
A balesetbiztosítás
A betegségbiztosítás (egészségbiztosítás)
A vagyonbiztosítás
A felelősségbiztosítások
A jogvédelmi biztosítás
A gépjármű biztosítás
Szakmai értelmező szótár

A kötet adatai:
Kiadás éve: 2010
Terjedelem: 234 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789638888471
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu