A MAGYARORSZÁG HELYI ÖNKORMÁNYZATAIRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY MAGYARÁZATA

-5%
A MAGYARORSZÁG HELYI ÖNKORMÁNYZATAIRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY MAGYARÁZATA

Harmadik, hatályosított kiadás

Szerzők: Balázs István; Balogh Zsolt Péter; Barabás Gergely; Danka Ferenc; F. Rozsnyai Krisztina; Fazekas János; Fazekas Marianna; Fürcht Pál, Hoffman István; Hoffmanné Németh Ildikó; Kecső Gábor; Szalai Éva

Szerkesztette: Hoffman István; Nagy Marianna

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

 

8 000 Ft
Akció: 7 600 Ft
Kezdete: 2019.02.11   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A kötet a helyi önkormányzás rendszerét jelentősen átalakító új önkormányzati törvény (Mötv.) és az ahhoz kapcsolódó jogszabályi rendelkezések magyarázatát tartalmazza. Kiemelt figyelmet fordít a gyakorlat szempontjaira: az értelmezést a napi rutin köréből vett példákkal segíti elő, valamint bemutatja az új körülmények között is alkalmazható bírósági, alkotmánybírósági és ombudsmani joggyakorlatot.

 

A könyv részletesen tárgyalja az önkormányzatok vagyonával, gazdálkodásával, hitelviszonyaival kapcsolatos kérdéseket is. Így támpontot nyújt mindazok számára, akik ezzel a szektorral kerülnek gazdasági kapcsolatba, és segít eligazodni a magánjogi viszonyokat behálózó közjogi korlátozások rendszerében.

 

A kötet a harmadik kiadással továbbra is nyomon követi az önkormányzatokra vonatkozó szabályozás folyamatos változását: bár 2013 első hónapjait követően a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szövege valamelyest stabilizálódott, azonban az önkormányzatokkal kapcsolatos átalakulás korántsem zárult le. 2014-ben két lépcsőben a fővárosi önkormányzat reformjára került sor, valamint 2015-ben és 2016-ban részben módosultak az önkormányzatok feladatait érintő rendelkezések. A kisebb változások mellett 2016-ban az önkormányzatok gazdálkodására vonatkozó szabályok módosultak jelentősebben. Mindezeken túl az egyre inkább megszilárduló alkotmánybírósági és (felső)bírósági gyakorlat is szükségessé tette, hogy a szerzői közösség aktualizálja és hatályosítsa a kötetet.

 

A mű szakmai színvonalát biztosítja, hogy a kötet szerzői az ELTE Közigazgatási Jogi Tanszék munkatársai, kúriai bírák, alkotmánybírósági és bírósági munkatársak, valamint kormányzati gyakorlattal rendelkező elméleti, illetve az önkormányzati igazgatásban évtizedeket eltöltő gyakorlati szakemberek. A könyv szerkesztői elismert jogtudósok.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632583112
Kiadó
HVG-ORAC
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu